Plante medicinale

Beneficiile sucului de leustean

Publicat: 05 mai 2014
7
Leusteanul atinge maximumul de potential curativ in aceasta luna mai. In bucataria traditionala romaneasca, leusteanul este indispensabil in timpul primaverii.
Apoi, este imposibil sa nu il remarci in gradina, datorita staturii sale impozante, dar si a verdelui usor albastrui al frunzelor sale lucioase, ca sa nu mai vorbim de aroma lui inconfundabila.
In popor, era cunoscut deopotriva ca aliment, dar si ca planta magica, fiind creditat cu puteri extraordinare, de alungare a spiritelor rele.

Vezi si: 3 beneficii ale leusteanului
 

Nu exista talisman mai puternic impotriva zburatorilor, ielelor si a altor amenintari de dincolo, decat combinatia dintre leustean si iarba creata (un soi de menta de gradina).
Din punct de vedere stiintific, principiile active pe care le contine au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, a aparatului renourinar, asupra sistemului endocrin si a celui imunitar.

Vezi si: Cate proprietati are leusteanul
 

Este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor, atunci cand este consumat sistematic, putand deveni, la nevoie, cand este dozat corespunzator, si un remediu eficient intr-o multitudine de boli.
Sucul
Pentru a obtine sucul de leustean sau telina se mixeaza o mana de frunze proaspete, la care s-au adaugat 4 linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora la macerat, apoi se filtreaza.
Licoarea obtinuta este bine sa se consume imediat sau sa fie pastrata la frigider, dar nu mai mult de 4 ore.
Sucul proaspat obtinut din frunzele de leustean este un puternic medicament care, de obicei, nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. 
De regula, se iau de 4 ori pe zi cate 3-4 linguri de suc de frunze, diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.

Vezi si: 

Remedii eficiente pentru pistrui 




Adauga un comentariu