Magazin

Beneficiile uimitoare ale spirulinei

Publicat: 24 nov. 2013
1

Spirulina este o alga cu continut bogat de proteine vegetale (50-63%) – de trei sau patru ori mai mare decat cel intalnit in peste sau in carnea de vita – si multiple vitamine.

Spirulina contine, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi grasi, lipide, vitamine si enzime. Pentru ca este bogata in fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua in scop preventiv primavara, toamna si iarna, cand organismul este amenintat de gripa si cand este mai lipsit de vitamine”, spune Cristina Bogdan, fitoterapeut.

Spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic si antiinflamator. Totodata, ea acttioneaza ca un hepatoprotector si antiviral, fiind recomandata si celor cu boli cardiovasculare.

Fenilalanina din spirulina actioneaza asupra centrului apetitului din creier, diminuand senzatia de foame si mentinand constant nivelul glucozei din sange, fiind un bun adjuvant in regimurile de slabire.
“Pentru persoanele sanatoase care vor sa-si intareasca sistemul imunitar sunt suficiente doua comprimate pe zi de spirulina, iar pentru cei cu diferite afectiuni, trei comprimate”, completeaza fitoterapeutul.

Suplimentul nutritiv este recomandat si copiilor cu varsta mai mare de patru ani, dar si batranilor, pentru ca energizeaza si remineralizeaza organismul.

Pentru ca este un produs natural, spirulina nu provoaca reactii adverse, mai sustin specialistii.

Ajuta la regenerarea celulelor si imbunatateste metabolismul. “Spirulina e o alga minunata, deoarece reprezinta o sursa de aminoacizi de calitate, enzime si oligominerale importante in procesele metabolice”, adauga specialistul in plante.

Sursa: doctorulzilei.ro

Adauga un comentariu