Terapii alternative

Beneficiile uleiului de ciubotica cucului pentru sanatate

Publicat: 08 feb. 2013
7

Uleiul de ciuboțica-cucului este bogat în acizi gama-linoleici (GLA), esențiali pentru buna funcționare a organismului. Persoanele diabetice au adesea o deficiență de acizi gama-linoleici, care poate duce la dezvoltarea artritei reumatoide, a bolilor de inimă precum și a altor afecțiuni grave.

Studiile arată că utlizarea constantă a uleiului de ciuboțica-cucului contribuie la reducerea colesterolului din sânge, scade presiune arterială și protejează arterele, prevenind astfel riscul apariției bolilor cardiovasculare. Alte cercetări arată că administrarea uleiului de ciuboțica-cucului în combinație cu uleiul de pește poate fi un tratament eficient împotriva sindromului oboselii cronice.

Totodată, planta are rolul de combate și trata infertilitatea, prin modificarea și menținerea mucusului cervical în favoarea ovulației. De asemenea, ciuboțica-cucului ajută la reechilibrarea hormonală a femeilor. Este indicat ca uleiul să fie administrat înainte de ovulație.

Atenție! Persoanele care sunt alergice la aspirină trebuie să evite administrarea uleiului de ciuboțica-cucului, întrucât planta este bogată în salicilați, derivați ai acidului salicilic.

 

Adauga un comentariu