Remedii naturiste

Beneficiile uleiului de telina

Publicat: 14 feb. 2012
7

Desi putin cunoscut in restul lumii, uleiul de telina este folosit in India de mii de ani pentru tratarea racelilor, a balonarii, a artritelor sau afectiunilor ficatului si splinei. Are si proprietati diuretice si poate ajuta la reducerea starilor de inflamatie din organism. 

Una dintre aplicatiile moderne ale uleiului de telina este folosirea sa ca adjuvant in tratarea infectiei cu bacteria Helicobacter Pylori, cauza principala a producerii ulcerului de stomac. Uleiul de telina in sine nu va trata definitiv infectia, dar contribuie simtitor la stoparea dezvoltarii bacteriilor H. Pylori in zonele afectate din organism. 

Bolnavii de plamani de asemenea se pot bucura de binefacerile consumului de ulei de telina, starea lor ameliorandu-se atat in urma consumului regulat de telina si ulei de telina. Avand proprietati antibacteriene, aceste produse pot insoti terapia medicamentoasa pentru rezultate maxime. 

Din punct de vedere nutritional, telina contine multe vitamine din gama B, vitaminele A, C, E si K si minerale precum fierul, calciul, fosforul, magneziul si zincul. Sistemul nostru imunitar beneficiaza in mod cert prin aportul de telina la dieta, inclusiv cancerul putand fi combatut gratie combinatiei optime de magneziu si calciu din telina. Telina poate fi consumata in stare cruda sau gatita, sub forma de sucuri, dar si sub forma de ulei de telina, mai rar de gasit insa si mai bine incarcat cu substantele nutritive amintite mai sus.

Contraindicatii
Este interzis consumul de telina intr-o cantitate prea mare in cazul femeilor insarcinate sau in cazul persoanelor care sufera de afectiuni renale. De asemenea, daca ati aplicat pe piele ulei de telina, evitati contactul cu soarele, caci bergaptenul continut de seminte mareste fotosensibilitatea. De asemenea, nu consumati semintele folosite in cultivarea telinei caci este foarte posibil ca acestea sa contina anumite substante toxice.

 

Adauga un comentariu