Magazin

Beneficiul nestiut al consumului de ciocolata. Iata ce spune cel mai recent studiu. Nu te-ai fi asteptat la asta

Publicat: 17 apr. 2019

Ciocolata este un produs alimentar obtinut dintr-un amestec de cacao, lapte de cocos, zahar, uneori lapte si unele arome specifice. Ciocolata este servita, de obicei, sub forma de tableta, baton, praline, inghetata sau alte produse de cofetarie.

6 mituri despre ciocolata. Ce e adevarat si ce nu?

Consumul de ciocolata are beneficii nestiute pentru sanatatea noastra.
In alta ordine de idie, un studiu recent arata ca ciocolata are legatura cu inteligenta omului. Mai exact, conform cercetatorilor, intre consumul de ciocolata si premiile Nobel castigate de o tara exista o relatie directa.
Se pare ca, romanii sunt codasii UE la consumul de ciocolata.

Ce mesaje iti transmite organismul prin pofte

100 gr. de ciocolata neagra cu 70-85% cacao contine:

  • 11 gr. fibre
  • 67% din necesarul zilnic de fier
  • 58% din necesarul zilnic de magneziu
  • 89% din necesarul zilnic de cupru
  • 98% din necesarul zilnic de mangan
  • are de asemenea, mult potasiu, fosfor, zinc si seleniu.

Desigur, 100 gr. reprezinta o cantitate destul de mare si nu ar trebui consumata zilnic. Toate aceste substante nutritive vin cu un aport de 600 de calorii si o cantitate moderata de zahar. De aceea, ciocolata neagra trebuie consumata cu moderatie.

Profilul acizilor grasi din cacao si ciocolata neagra este excelent. Grasimile sunt in mare parte saturate si mononesaturate, cu cantitati mici de acizi grasi polinesaturati. Ciocolata contine si stimulente precum cafeina si teobromina, dar este putin probabil sa nu va lase sa dormiti noaptea, deoarece cantitatea de cafeina este mica in comparatie cu cea a cafelei.



loading...

Adauga un comentariu