National

Benone Sinulescu avea o altă ocupație în ultima perioadă! Avea răsaduri şi un soi de usturoi care îi purta numele

Publicat: 19 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Benone Sinulescu avea o altă ocupație în ultima perioadă Avea răsaduri şi un soi de usturoi care îi purta numele
Benone Sinulescu era pasionat de agricultură

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani pe data de 18 noiembrie 2021. Totuşi, în ultima perioadă, celebrul artist s-a retras din viața publică şi se ocupa de o grădină în care avea mai multe răsaduri dar şi un soi de usturoi care îi purta numele.

Răsadurile erau unice în România, și s-a străduit cu greu să le aibă și deși alți grădinari considerau că nu mai sunt bune, el a crezut în vorbă bătrânească.

Ce răsaduri rare cultiva în grădina și livada lui, Benone Sinulescu

După ce a pus microfonul în cui, Benone Sinulescu şi-a cumpărat o casă în judeţul Arad, localitatea Breaza iar visul lui începea să prindă contur. Acesta îşi dorea mereu să aibă pământ pe care să-l cultive. În iulie 2021, Sinulescu declara pentru revista Taifasuri că simte o legătură între plante și el:

” Să am pământ mult pe care să-l cultiv, eu vorbesc cu fiecare pom, plantă sau floare. Sunt convins că se crează o legătură între ele și mine. Le și cânt, de drag!”, a declarat Sinulescu, pentru sursa citată.

La scurt timp după ce a cumpărat casa din Bârzava, județul Arad, Sinulescu a mai achiziționat și-o livadă în aceeași localitate.

Printre speciile rare de legume pe care le cultivă maestrul sunt:

  • roșiile prunișoare, sămânţa 100% românească, de soi mic
  • cartofi noi – o specie de cartofi care nu poate fi consumată la maturitate, ci în primele 2 luni de la apariția frunzelor
  • porumb pentru floricele (popcorn), tot soi românesc
  • Lubeniță – pepene verde, dar specia supranumită și „fructul miere”. Având o consitentă deosebită și foarte dulce.
  • Ustoturoiul Benone, denumit în cinstea lui Sinulescsu de specialiștii de la Ministerul Agriculturii

În 2021, după ani de studii care au fost finanțate de Benone Sinulescu, specialiştii din Ministerul Agriculturii au aprobat specia de usturoi Benone. Aceștia au dorit să aducă un omagiu celebrului cântăreț şi au luat decizia ca usturoiul să îi poarte numele:

”M-am consultat înainte de a da denumirea de Benone pentru că el reprezintă Buzăul. Sigur, este şi un mare iubitor de legumicultură. De aceea am ales să îl botezăm, să-i dăm denumirea Benone, pentru că în fiecare primăvară eu îi trimit răsaduri şi dumnealui le cultivă cu multă dragoste”, spune cercetătorul Costel Vânătoru.

Conform site-ului Ministerului Agriculturii, aprangicul de usturoi „Benone” va putea fi cumpărat din magazinele de specialitate de la 1 ianuarie 2022.

”Mă aşteptam la aşa ceva de la prietenul meu, domnul Costel Vânătoru, pentru că ştia că îmi place usturoiul. Consum mult usturoi, pentru că este foarte sănătos, şi abia aştept să-l gust pe acesta produs la Râmnicelu. După ce îl primesc, să staţi departe de mine!”, spune rapsodul născut la Siriu, în judeţul Buzău.

 

Adauga un comentariu