Actualitate

Benzina se ieftinește de la 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Publicat: 29 iun. 2022
Benzina se ieftinește de la 1 iulie premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul
Benzina se ieftinește de la 1 iulie, anunță premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a transmis faptul că benzina se va ieftini de la 1 iulie după ce Guvernul va adopta ordonanța de urgență care prevede reducerea de 50 de bani per litru.

Vă aducem aminte faptul că Executivul a anunțat de mai mult timp că va acorda un ajutor pentru românii care dețin autoturisme și care sunt nevoiți să plătească mai mult pentru aceeași cantitate de combustibil cumpărată.

Benzina se ieftinește de la 1 iulie

Premierul Nicolae Ciucă anunță că benzina se ieftinește de la 1 iulie. Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, Ordonanța de Urgență care prevede acordarea unei compensaţii de 50 de bani per litru de combustibil cumpărat. Decizie vine în contextul în care în ultima perioadă prețurile la combustibili au crescut considerabil, iar oamenii au organizat proteste în acest sens. Totuşi, ordonanţa reglementează mecanismul prin care se va compensa preţul la combustibil cu 50 de bani dar nu poate obliga benzinăriile private să aplice această măsură. Mai ales în contextul în care ministrul Energiei, Virgil Popescu anunța că 25 de bani vor veni de la stat, iar incă 25 de bani vor veni de la operatori ce reprezintă o cheltuială deductibilă.

”Mâine. Pentru că trebuia să obţină toate avizele” a explica premierul Nicolae Ciucă.

Interesant este faptul că Nicolae Ciucă a anunțat că statul nu poate obliga niciun operator privat să aplice această măsură

Întrebare: De ce nu puteţi garanta că vineri vor fi reduse preţurile la benzinărie

Răspuns: Mediul privat este liber să stabilească măsurile în care îşi desfăşoară businessul. Reglementarea este la nivelul Guvernului. Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private. a fost reacția halucinantă a lui Nicolae Ciucă.

În conferință, premierul Nicolae Ciucă a subliniat faptul că reducerea este atât de mică pentru că în aceste momente, Guvernul doar atât își poate permite.

Reducerea de 50 de bani nu îi mulţumeşte pe cetățeni

Cu toate că Guvernul a transmis faptul că prețurile la carburanți vor fi reduse cu 50 de bani, cetățenii simpli consideră că deducerea este insuficientă pentru că în ultimele săptămâni, benzina şi motorina s-au scumpit cu mult peste 50 de bani. Din aceste considerente, sunt organizate mai multe forme de protest în Iași și în țară. Altfel spus, Codrin Ştefănescu afirma în cadrul emisiunii BZI LIVE despre decizia guvernului care pare că este ”un scuipat în obrazul românilor”

Este un scuipat transmis în direct către poporul român. Este o mizerie şi o umilinţă maximă. Am crezut că reacţiile vor fi mai dure din partea sindicatelor şi patronatelor. APP a fost prezent în toate benzinăriile pentru a protesta. Guvernul este de vină, nu benzinării. Preţul va creşte din nou cu până la 22 la sută până la 1 septembrie. Ăştia 50 de bani fac parte din testul la care suntem supuşi. Forţele vor să vadă până unde avem răbdare. Noi am ieşit în stradă, românii au ieşit în marile oraşe şi au blocat benzinăriile. explica Codrin Ștefănescu.

Așadar, în tot acest context vom vedea dacă benzina se ieftinește de la 1 iulie sau dacă majoritatea benzinăriilor vor refuza să aplice această reducere.
Comentarii
  • A ajuns Romanika sa aiba un militar plagiator si agramat pe post de premier
    Mwie PNL + iohANUS
    Traiasca SECURITATEA

Adauga un comentariu