Sporturi

Bernadette Szocs, favorita la castigarea unui turneu international

Publicat: 26 ian. 2012

Jucătoarea romană de tenis de masă Bernadette Szocs, campioană europeană de junioare la simplu şi dublu, este principala favorită a turneului PINGYCALL Europe Youth Top-10 (juniori şi cadeţi), care va avea loc în perioada 27-29 ianuarie în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău.

Romania găzduieşte a 28-a ediţia a competiţiei, după ce a mai organizat şi ediţia din 1988, la Constanţa, cand Otilia Bădescu s-a impus la feminin, iar Călin Creangă (în prezent grecul Kalinikos Kreanga) s-a clasat pe doi la masculin.

La juniori, francezul Benjamin Brossier este favorit să caştige la Buzău, în timp ce compatriotul său Alexandre Cassin este cap de serie nr. 1 la cadeţi. La cadete, Daria Cernova este principala favorită, ea fiind campioană europeană la dublu, campioană europeană cu echipa şi medaliată cu bronz la simplu.

”Ştiu că fiecare adversară vrea să mă învingă, dar voi juca în Romania, în faţa prietenilor şi a spectatorilor şi sunt gata să răspund provocării. Sunt pregătită şi am încredere în forţele proprii”, a declarat Bernadette Szocs pe site-ul oficial al competiţiei.

Romania va fi reprezentată la juniori de Daniel Dan, la junioare de Bernadette Szocs şi Irina Ciobanu, la cadeţi de Rareş Şipoş, iar la cadete de Andreea Clapă. Mihaela Diana Lupu este prima rezervă la cadete.

Anul trecut, la Schwechat (Austria), Irina Ciobanu s-a clasat pe 3, iar Bernadette Szocs pe 4 la junioare, în timp ce Bernadett Balint a fost patra la cadete. Szocs a caştigat competiţia cadetelor în 2010, la Topolcany (Slovacia), cand Irina Ciobanu a fost a doua, dar şi în 2009 (Rotterdam). Elizabeta Samara s-a impus în 2007 (Riga, la junioare), Daniela Dodean în 2005 la Molfetta (Italia) şi în 2006 la Podgorica, Iulia Necula a caştigat în 2004 la Le Creuzot (Franţa), Mihaela Şteff la Bratislava în 1995, Ana Gogoriţă în 1992 la Istanbul, Otilia Bădescu în 1987 la Topolcany şi în 1988 la Constanţa.

 loading...

Adauga un comentariu