Actualitate

Bestia din Ploieşti, cel care şi-a bătut iubita, a fost condamnat la ani grei de închisoare – FOTO, VIDEO

Publicat: 20 oct. 2020
Robert Berechet alături de iubita pe care a batut-o cu bestialitate
Robert Berechet alături de iubita pe care a batut-o cu bestialitate

Decizie de ultima oră din partea judecătorilor din România. Cel supranumit Bestia din Ploiești a primit o pedeapsă uriașă din partea magistraţilor. Conform deciziei, băiatul care şi-a bătut prietenă a primit 13 ani de închisoare cu executare.

Berechet Robert şi-a filmat iubită în timp ce îi spărgea sticle în cap. Filmarea a stârnit o revoltă mediatică la acea vreme, mai ales că iubita acestuia era plină de sânge.

Magistraţii i-au dat 13 ani de închisoare lui Robert Berechet

Decizia magistraţilor era una de aşteptat, mai ales în condiţiile în care presiunea publica asupra cazului a fost uriaşă. Concret, magistraţii i-au dat 13 ani de închisoare cu executare. Acesta a fost găsit vinovat pentru lovire şi alte violente, viol, lipsire de libertate dar şi violarea vieţii private. Iată deciziile luate de magistraţi:

12 ani, 9 luni şi 20 de zile este pedeapsa definitivă stabilită printr-o decizie dată luni, 19 octombrie, de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti care au decis să majoreze pedeapsa dată de prima instanţă. Astfel, Robert Berechet a primit aproape patru ani în plus de închisoare. Iniţial, tânărul a fost condamnat de Judecătoria Ploieşti la 9 ani şi cinci luni de închisoare

„condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL la pedeapsă închisorii de 5 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL, la pedeapsă închisorii de 8 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL, la pedeapsă închisorii de 5 luni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violare a vieţii private.

condamnă inculpatul BERECHET ROBERT-GABRIEL, la pedeapsă închisorii de 1 an şi 6 luni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea vieţii private.

aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 8 ani închisoare la care adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 4 ani, 9 luni şi 20 de zile, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 12 ani, 9 luni şi 20 de zile închisoare.

Filmarea din 2018 a stârnit un val de furie publică

Filmarea apărută în spaţiul public în 2018 a stârnit un val de furie publică. Autorităţile dar şi societatea civilă s-au arătat şocaţi de brutalitatea cu care se comporta bărbatul. Filmarea a fost postata iniţial pe Facebook şi apoi a ajuns la prietenii fetei care au anunţat de îndată oamenii legii. Faţa fusese filmată în baie, în cadă şi era parţial îmbrăcată. Aceasta era plină de sânge şi de răni pe fată dar şi pe întreg corpul.

Pe gresia din baie existau zeci de pete de sânge, semn că bătaia fusese mult mai tare. Autorităţile au acţionat în consecinţă şi au efectuat mai multe percheziţii domiciliare. Oamenii legii au găsit în calculatorul bestiei şi alte filmări dar şi fotografii cu fata surprinsă în poziţii compromițătoare. În 2018, o filmare în care o adolescent era filmată în timp ce partenerul său o maltrata şi îi spărgea pahare în cap a devenit virală pe internet. Filmarea, postată pe Facebook, a ajuns la prietenii fetei care au anunţat poliţia.

Fata a fost fotografiată întinsă în pat, cu faţa tumefiată, plină de sânge şi de vânătăi. Cele mai multe răni erau în jurul ochilor. Atât fotografiile, cât şi înregistrările video, au fost postate pe Facebook în ultima zi a lunii noiembrie 2018, iar în câteva ore au devenit virale, fiind vizualizate de câteva zeci de mii de persoane, inclusiv de o prietenă apropiată a victimei, care a şi anunţat poliţia.

Bărbatul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv după mai multe ore de audieri.

Comentarii
Adauga un comentariu