Actualitate

Bestiile cu chip de om de langa Iasi risca sa ramana fara copii. Mama a ajuns beata crita la Protectia Copilului

Publicat: 05 sept. 2016
1

@ Parintii din Dorobanti care si-au supus copiii la chinuri greu de imaginat risca sa fie decazuti din drepturi @ Mama acestora nu s-a putut abtine, iar ieri dimineata a mers sa discute cu inspectorii DGASPC beata crita @ Ea le-a promis acestora ca in gospodarie va curge lapte si miere

Parintii copiilor din Dorobanti risca sa fie decazuti din drepturi. Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC) sustin ca minorii au ajuns la centru plini de paduchi. Mai mult, mama acestora, Maria Maxim, a venit sa stea de vorba cu inspectorii in stare de ebrietate. Reamintim ca, zece copii din localitatea ieseana Dorobanti (comuna Aroneanu) au trait clipe greu de imaginat. Ei au ajuns sclavii propriilor parinti alcoolici. Fara educatie si subnutriti, micutii sunt trimisi zilnic la munca prin sat, pentru ca bestiile care le-au dat viata sa aiba bani de bautura. De multe ori, copiii fug de acasa de frica batailor incasate. Toata suflarea din sat cunoaste drama traita de micuti.

Momentan, din cei zece frati, in casa parinteasca au mai ramas trei. Acestia au varste cuprinse intre 7 si 11 ani. Vineri, baiatul de 11 ani si sora lui cu un an mai mica au plecat iar de la domiciliu, dupa ce parintii s-au imbatat si au inceput sa se certe. Ei s-au adapostit la ferma Dorobanti, locatie in care au fost descoperiti de catre un barbat si dusi la Sectia 4 Politie, unde au dormit pana spre orele diminetii, cand au fost preluati de politistii din Aroneanu si dusi la DGASPC.

Minorii au ajuns la noi sambata dimineata. Dupa ce au fost evaluati, li s-a facut internarea in centrul de plasament, in regim de urgenta. Luni, colegii mei au mers la fata locului pentru a ancheta cazul. Mentionez ca mama acestora a venit dimineata la noi, sub influenta bauturilor alcoolice. Cel mai probabil, parintii vor fi decazuti din drepturi”, a declarat Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al DGASPC.

Orori in casa parinteasca

Unul dintre frati a descris reporterilor BUNA ZIUA IASI ororile la care erau supusi zi de zi. Pe langa faptul ca erau tinuti flamanzi, deoarece mama lor nu mai gatea, fiind mai tot timpul beata, incasau regulat batai crunte. In momentul cand reporterii au zarit-o pe mama turmentata, aceasta a refuzat sa faca vreun comentariu, recunoscand faptul ca este consumatoare inraita de alcool. Preotul din localitate sustine ca toti banii primiti din ajutoare ii lasa la carciuma. Desi au primit sume substantiale de bani, ei nu au realizat nimic cu ei si pe toti i-au cheltuit pe bautura.

Citeste si:  Bestiile cu chip de om de langa Iasi. Doi alcoolici chinuie de ani de zile niste suflete nevinovate – FOTO, VIDEO

Comentarii
Adauga un comentariu