Eveniment-Social

Betivii din judet dau o mana de ajutor la deszapezire

Publicat: 14 feb. 2012
1

@ Dupa primarii care inventeaza bolnavi pentru a le fi deszapezite drumurile din comune, si persoanele in stare de ebrietate au ajuns sa sune la urgente pentru a fi luate din baruri @ Autoritatile iesene au avut pana acum cateva cazuri de acest gen

Zapada care a cazut in judet in ultimele zile nu a blocat doar zeci de drumuri si a ingreunat munca echipelor de deszapezire, ci a pus si pe drumuri echipele de salvare. Au fost situatii cand ieseni din comunele inzapezite, care au consumat bauturi alcoolice in cantitati mari, au sunat la ambulanta pentru a fi dusi la spital. Familiile unor tineri din satul Macaresti, comuna Prisacani, au sunat la Serviciul 112 pentru a reclama disparitia a doua persoane. Echipele de salvare au plecat imediat in zona respectiva. Tinerii au fost gasiti intr-un bar, in stare avansata de ebrietate. Desi in ultimul timp, in tot judetul au fost soselele blocate si bolnavi inzapeziti, unii ieseni au preferat sa puna pe drumuri echipele de salvare dupa ce s-au cinstit bine in prealabil. „Trebuie ca toate apelurile sa fie facute doar prin Serviciul 112. Sa nu se mai sune la toate institutiile pe numerele fixe ca sa se piarda timp. Noi avem in dispecerat in permanenta cinci persoane si un medic. Ar trebui sa facem o coordonare directa dintr-un singur loc si nu din mai multe directii. Avem tot felul de probleme cu apelurile false. O situatie ciudata a fost cea din satul Macaresti, unde am fost apelati ca doi tineri s-au pierdut prin nameti. Ei s-au plimbat cu sania toata noaptea pe câmp, iar parintii i-au dat pierduti. Ni s-a spus ca sunt hipotermici si noi i-am cautat toata noaptea, dar ei erau beti si zaceau bine mersi in alta parte”, a spus colonelul Dan Iamandi, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi.

Judetul Iasi s-a aflat ieri sub incidenta codului galben de ninsori puternice. Ieri dimineata, o buna parte din drumurile judetene erau acoperite de zapada, drumarii luand decizia sa le inchida. Spre orele pranzului insa, circulatia rutiera a revenit la normal, drumurile fiind desfundate dupa ce Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor a intervenit cu pluguri si material antiderapant.

Zapada cazuta ieri a blocat ore intregi si activitatea de pe Aeroportul International Iasi. Acesta a fost declarat neoperational inca de luni, de la ora 17.00, pana ieri, in jurul pranzului. Nici o cursa nu a aterizat sau decolat de pe aerogara ieseana, pasagerii care doreau sa plece spre alte destinatii fiind nevoiti sa-si amane zborurile.

Nu scapam de ninsori

Iesenii nu vor scapa de ninsori. Conform meteorologilor, in zilele urmatoare se vor inregistra temperaturi destul de mici, dar si un alt val de ninsori, ceva mai scazut in intensitate. „In perioada urmatoare ne putem astepta din nou la temperaturi scazute. La Iasi, mercurul din termometre tinde chiar si spre valori de minus 24 si minus 25 grade Celsius in anumite perioade. Ne putem astepta la nopti geroase, iar din punctul de vedere al precipitatiilor cazute sub forma de ninsoare, ne putem astepta si la zapezi in data de 16 februarie. Vom avea parte si de intensificari ale vantului atat in cursul noptii de astazi (ieri – n.r.), cat si maine. De pe data de 18 februarie, vremea va intra intr-un usor proces de incalzire”, a spus Gina Tiron, meteorolog in cadrul Centrului Meteorologic Moldova.

Comentarii
  • frierino..ati beut ca porcii? zaceti muci de beti in zapada? v-ati beut mintile? nicio problema…smurd e la dispozitia domniilor voastre. sa tot betzi si sa tot betzi/smurd va scoate din nametzi/iar voi cei care nu betzi /datzi doi lei pentru..”baietzi”/uraaaaaaaaa

Adauga un comentariu