Magazin

Beviplex , drajeuri

Publicat: 06 dec. 2010
1

Compozitie: Un drajeu Beviplex contine: vitamina B1 (tiamina hidroclorica) 4 mg, vitamina B2 (riboflavina) 5 mg, vitamina B6 (piridoxina hidroclorica) 2 mg, vitamina B12 (ciancobalamina) 0,001 mg, calciu pantotenat 5 mg, nicotinamid 25 mg, acid p-aminobenzoic 20 mg

Actiune terapeutica
: Vitaminele din complexul B intra in compozitia enzimelor care regleaza metabolismul glucidelor, lipidelor si al proteinelor. In sens fiziologic, vitaminele B reprezinta un ansamblu functional, dat fiind faptul ca aproape fiecare participa la procesele oxidoreducatoare ale metabolismului celular. Hipovitaminozele B apar foarte rar izolate. In majoritatea cazurilor sunt implicate mai multe vitamine din acest grup, deoarece provin din aceleasi surse naturale, iar absorbtia lor (cu exceptia vitaminei B12) are loc in conditii identice. Din aceste motive, vitaminele din grupul B se administreaza impreuna.

Inidicatii: Hipovitaminoze (beri-beri, pelagra, glosita, cheilita, ariboflavinza).
Afectiunile cauzate de alcoolismul cronic (cardiomiopatie, neuropatie, nevrita sau polinevrita, stomatita).
Profilaxia hipovitaminozei.
In timpul tratamentului cu medicamente care interfera cu absorbtia si metabolismul vitaminelor B (citostatice, izoniazida, cicloserina, hidralazina, contraceptive orale cu estrogeni).
In conditiile in care este afectata absorbtia vitaminelor B (sprue, diaree cronica, tratamentul indelungat cu antibiotice);
Graviditate, lactatie (deficitul vitaminelor B este cauzat de alimentatia saraca in vitamine B, varsaturile incoercibile).

Doze si mod de administrare
:
Adulti:
-tratament 3-4 drajeuri pe zi;
-profilaxie 1-2 drajeuri pe zi.
Copii:
-tratament 2-3 drajeuri pe zi;
-profilaxie 1 drajeu pe zi.

Contraindicatii: Alergia la vitaminele din grupul B, terapia cu Levodopa.

Masuri de precautie: La pacientii cu boala Parkinson care primesc Levodopa, precum si la bolnavii cu anemie nediagnosticata se va evita administrarea Beviplexului.
Interactiuni medicamentaose
Clorpromazina si antidepresivele triciclice pot impiedica conversiunea vitaminei B2 la enzima flavin-nucleotid, prin urmare si actiunea sa de transportor al hidrogenului. Izoniazida, Cicloserina, Hidralazina precum si hormonii steroizi antagonizeaza actiunea vitaminei B6. Piridoxina, oxitiamina si deoxipiridoxina actioneaza ca antivitamine si reduc concentratia vitaminelor B.

Reactii adverse: Efectele adverse apar mai rar, chiar si in cazurile in care dozele sunt mai mari. In cazul administrarii dozelor mai mari e posibila aparitia reactiilor alergice: eruptii cutanate, prurit, urticarie, reactii anafilactoide la bolnavii predispusi. Nu sunt excluse nici tulburarile gastrointestinale.

OBSERVATIE:
Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.

Adauga un comentariu