National

Bibliotecile publice vor DISPAREA

Publicat: 18 nov. 2014
1
Directorul Bibliotecii Judetene „Nicolae Milescu Spatarul” Vaslui, Gelu Bichinet, a declarat pentru Agerpres ca este foarte nemultumit din cauza nealocarii de fonduri pentru bibliotecile din mediul rural.
El spune ca responsabili pentru aceasta situatie sunt o parte dintre primari, care ar trebui sa atraga copiii spre carte, prin dotarea bibliotecilor.

Citeste si: Concurs de creatie in engleza pentru copiii din Iasi

„Atata timp cat in bibliotecile publice, mai ales cele din mediul rural, nu se aloca de ani de zile bani pentru achizitia de carte este o crima. S-a constatat la nivel de tara ca, daca nu se ia nicio masura, bibliotecile publice vor muri.
Bibliotecile scolare, care tin de primarii, se confrunta cu aceeasi lipsa de bani. Nu poti asigura un invatamant de calitate, o formare corespunzatoare a tinerilor, atat timp cat nu asiguri o baza materiala, or cartea reprezinta si ea o baza materiala pentru formarea copiilor. Din pacate, pentru unii edili este mult mai important sa faca sarbatoarea satului sau alte actiuni de acest gen si mai putin important sa dea bani pentru achizitia de carte„, a afirmat marti Gelu Bichinet.

Citeste si: Cursuri gratuite de engleza pentru batranii din Iasi

El a subliniat ca sunt necesare proiecte foarte bine gandite pentru ca adolescentii si copiii sa fie atrasi in biblioteci, avand in vedere scaderea apetitului pentru lectura care este o constanta a ultimilor 15-20 de ani.
Sursa: money.ro
Adauga un comentariu