Sanatate

Bicarbonat de sodiu pentru iritații la bebeluși – Remediul minune care ne scapă de problemele pielii

Publicat: 28 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bicarbonat de sodiu pentru iritații la bebeluși - Remediul minune care ne scapă de problemele pielii
Bicarbonatul de sodiu se folosește frecvent pentru iritații la bebeluși

Bicarbonatul de sodiu se folosește frecvent pentru iritații la bebeluși. Acest remediu este folosit de foarte mulți ani în tratarea mai multor tipuri de probleme. Mulți părinți se îngrijorează atunci când nou-născutul prezintă roșeață, coajă sau bubițe pe piele. Adevărul este că bebelușii au pielea mult mai sensibilă decât adulții, datorită faptului că nu sunt încă dezvoltați complet.

Cu toții știm că cei mici au pielea foarte catifelată, de unde și zicala „fin ca pielea bebelușului”. Însă, acest lucru nu este întotdeauna benefic, ci chiar poate provoca mai multe probleme. Este normal ca bebelușii să se irite mult mai ușor, așadar, nu ar trebui să reprezinte un motiv de îngrijorare decât atunci când acestea nu se calmează prin remediile sau tratamentele obișnuite.

Din ce cauze apar iritațiile – Care sunt factorii de risc la care trebuie să fim atenți

Una dintre cele mai frecvente cauze care provoacă iritația bebelușilor este scutecul. Aceste iritații pot afecta starea bebelușului. Părinții sunt foarte familiarizați cu acest factor de risc. Acești trebuie să fie foarte atenți, pentru a schimba scutecul cât mai repede după ce a fost uzat. Deși, pampersul este creat pentru a absoarbe, acesta poate fi depășit de o cantitate prea mare de umezeală. Astfel, dacă cel mic este lăsat mai mult timp decât necesar cu un scutec folosit, va avea probleme la nivelul pielii precum usturimea și roșeața.

Deși, scutecul este cel mai des întâlnit motiv, există și alte cauze. Chiar și hainele pot facilita apariția iritațiilor. Pentru părinții care își doresc să fie precauți, pot clăti încă o dată hainele bebelușului și fără a folosi balsam (factor iritant atât la nivelul pielii, cât și la nivelul căilor respiratorii).

De asemenea, trebuie să avem grijă la ce tip de șervețele umede folosim pentru bebeluși. Cele parfumate și/sau cu alcool, pot contribui la iritarea pielii acestora.

Un alt factor de risc poate apărea în cazul bebelușilor alăptați de mamă. Dieta mamei este foarte importantă pentru cel mic. Sucurile acide pot reprezenta un astfel de pericol (mai ales sucurile preparate din citrice).

Bicarbonat de sodiu pentru iritații la bebeluși

Iritațiile la bebeluși sunt destul de normale și de obicei, părinții reușesc să le trateze acasă cu ajutorul diferitor remedii. Există unguente speciale pentru acest lucru, care pot fi procurate din farmacii, însă există și modalități tradiționale pe care oamenii le folosesc de foarte multă vreme.

Iritațiile bebelușilor pot fi remediate rapid și ușor printr-o simplă baie caldă. În apa în care urmează să-l îmbăiem pe cel mic, trebuie să adăugăm în jur de două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Trebuie să avem grijă ca apa să fie călduță, în niciun caz fierbinte, pentru că poate favoriza iritațiile.

Există și posibilitatea de a înlocui apa cu infuzii de plante, mai ales ceai de mușețel. Acestea pot funcționa și fără bicarbonat de sodiu, însă sunt mult mai benefice împreună. La un ibric de ceai de mușețel putem adăuga două lingurițe sau o lingură potrivită de bicarbonat.

Dacă optați pentru îmbăierea în infuzii de plante, puteți repeta această operațiune de două sau chiar de trei ori pe zi.

Un alt remediu poate fi uleiul de lavandă, foarte benefic în tratarea pielii.

Așadar, bicarbonatul de sodiu pentru iritații la bebeluși este foarte des folosit pentru eficiența sa. În cazul în care iritațiile bebelușului nu dispar, trebuie consultat medicul specialist.

Adauga un comentariu