National

Bigar, cea mai frumoasa cascada din lume, a inghetat si ofera imagini de o frumusete rara – Galerie Foto

Publicat: 03 ian. 2017
Fotograful Ciprian Floare a realizat in aceasta iarna un set de fotografii la cele mai spectaculoase cascade din Caras-Severin. 
Bigarul si Beusnita sunt cele mai spectaculoase cascade din Romania. Prima a devenit cunoscuta in intreaga lume dupa ce site-ul american “The World Geography” a plasat-o pe primul loc in topul celor mai impresionante cascade din lume.
Beusnita, chiar daca este mai greu accesibila si nu este la fel de celebra ca surata sa, o concureaza cu succes in frumusete. Cascada Bigar se formeaza dupa ce apa din Izbucul Bigar se varsa in raul Minis, la circa 200 de metri dupa ce iese de sub o stanca inalta si strabate pestera cu acelasi nume din Muntii Aninei.

Cascada Beusnita este de fapt o succesiune de cascade mai mici, din care cea mai mare are peste cinci metri, caderea totala ajungand la aproape 30 de metri, de pe Raul Beu, in amonte de lacul Ochiul Beului. Cascadele Bigar si Beusnita fac parte din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita.

Rezervatia este una dintre cele mai frumoase din intreaga Romanie, fiind formata intr-o zona colinara, cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, vai, pesteri, poiene si pajisti; cu o fauna bogata care cuprinde urs brun, ras, lup, vulpi, pasari si reptile, inclusiv vipera cu corn, dar si o flora spectaculoasa. Caras-Severinul este cea de-a doua zona verde a tarii, ca intindere, dupa Delta Dunarii. Fie ca e iarna sau vara, peisajele sunt spectaculoase, iar fotografiile de mai jos o dovedesc.

Adauga un comentariu