International

Bilanț în SUA. Numărul decedaţilor de coronavirus, mai mare ca cel al pierderilor umane din Al Doilea Război Mondial

Publicat: 22 ian. 2021

Universitatea Johns Hopkins a studiat ce s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii, de la începutul pandemiei şi până acum. Din câte se pare, numărul celor decedaţi din cauza coronavirusului l-a depăşit pe cel al militarilor americani, ucişi în Al Doilea Război Mondial.

Conform informaţiilor furniate de Departamentul Veteranilor, în timpul războiului au murit 405.399 de oameni. Covidul însă a ucis 405.400. Mai mult, numărul oamenilor morţi la final de aprilie 2020 l-a depăşit pe cel al americanilor ucişi în ce 20 de ani de război din Vietnam.

Acest prag simbolic este foarte puternic din punct de vedere psihologic . Se confirmă, încă o dată, ca SUA înregistrează cele mai multe decese din întreaga lume, cauzate de covid. Urmează în „top” Italia, Belgia şi Regatul Unit.

Statistica îngrijorătoare în SUA

În acest moment, se pare că americanii se confrunta cu o intensificare a epidemiei pe tot toritoriul. Iată câteva informaţii pe scurt:

  • circa 122.000 de oameni sunt acum în spital, din caza coronavirusului;
  • se spune că peste 25 de milioane de persoane s-au infectat cu virusul, de la începutul pandemiei şi până acum;
  • 14,2 milioane de americani au fost vaccinat, iar din aceştia doar 2,2 milioane au primit şi doza rapel;
  • Joe Biden, noul preşedinte al SUA, a semnat un decret conform căruia distanţarea fizică şi purtarea măştii de protecţii sunt obligatorii pentru funcţionarii din clădirile federale.
Adauga un comentariu