Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns la 1.997 pe raza județului Iași

Publicat: 08 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns la 1.997 pe raza județului Iași
7

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis bilanțul actualizat al persoanelor aflate în izolare la domiciliu pe raza județului Iași. Astfel, nu mai puțin de 1.997 de persoane sunt izolați, fără simptomatologie specifică și 503 persoane plasate în carantină în spațiile special amenajate.

„Un număr de 1.997 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 182 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 503 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 17 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 204 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 378 sancţiuni contravenţionale în valoare de 700.500 lei.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu