Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu la nivelul județului Iași

Publicat: 17 mart. 2020

La nivelul judeţului Iaşi, în data de 17 martie 2020, Direcția de Sănătate Publică Iași transmite situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc. Astfel, în acest moment se află izolate la domiciliu 767 de persoane, fără simptomatologie, iar 18 persoane au ieșit din perioada de 14 zile de autoizolare.

”Încă 7 persoane din judeţul Iaşi au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În momentul de faţă sunt în total 12 persoane infectate cu COVID-19 şi care se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienţilor este bună. Referitor la situaţia pacienţilor din alte judeţe, vă comunicăm ca 8 pacienţi se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. In prezent, se află în curs de desfăşurare anchetele epidemiologice pentru toate persoanele internate, ceea ce înseamnă că se identifică contacţii acestora şi traseele pe care bolnavii le-au avut de la intrarea în ţară.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 89 de persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest şi din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi.

Un număr de 767 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate zilnic de catre epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Mai menţionăm că 18 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

În cazul în care călătoriţi într-o ţară expusă infecţiei cu noul coronavirus există riscul ca la momentul revenirii în ţară, în funcţie de actualizarea zonelor roşii/galbene, să fie necesar să rămâneţi în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia. În mod obligatoriu, românii care se întorc în ţară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă acelaşi lucru.

Evitaţi deplasările în ţările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) şi descurajaţi întoarcerea în ţară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din ţările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus. Date actualizate în timp real despre ţările vizate pot fi obţinute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/), respectiv Lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE –0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.”, se arată în comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică Iași.

Adauga un comentariu