Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, în județul Iași

Publicat: 24 iun. 2020
Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Persoanele care vin din aceste țări nu vor intra în carantină - DOCUMENT
Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Persoanele care vin din aceste țări nu vor intra în carantină

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, în județul Iași. Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis miercuri, 24 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, în județul Iași

Un număr de 3.594 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 219 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări, un număr de 31 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 8 persoane au ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Misiuni instituționale ale inspectoratelor

Structurile Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au efectuat un număr de 909 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat 13 misiuni, din care: 5 misiuni transport către uitaţi spitalicești, 6 misiuni de decontaminare biologică și 2 alte misiuni (verificare, întreţinere corturi de triaj).

IPJ a efectuat 174 misiuni specifice. IJJ a efectuat 38 misiuni, din care: 8 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 4 misiuni de pază la spații de carantină, 10 misiuni în cooperare în cooperare cu IPJ și 16 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 126 misiuni, din care: 55 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 transport probe biologice, 56 decontaminări biologice și 12 alte misiuni specifice.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

Iar Direcția de Sănătate Publică a efectuat 69 misiuni, din care: 18 inspecții la centrele de carantină, 51 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19 în România

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.391 au fost declarate vindecate și externate.Până astăzi, 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, conform Grupului de Comunicare Strategică.

În intervalul 23.06.2020 (10:00) – 24.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 186 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.186 de persoane. Alte 72.377 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 651.003 de teste.

Adauga un comentariu