Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, pe raza județului Iași

Publicat: 29 iun. 2020
Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Persoanele care vin din aceste țări nu vor intra în carantină - DOCUMENT
Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Persoanele care vin din aceste țări nu vor intra în carantină

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, pe raza județului Iași. Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis luni, 29 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, pe raza județului Iași

Un număr de 2.767 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 573 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări, un număr de 31 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce o singură persoană a ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.”, potrivit DSP Iași.

Misiuni instituționale efectuate de structurile ieșene

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 596 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite.

ISU a efectuat 13 misiuni, din care: 4 misiuni de transport către unități spitalicești, o misiune de transport probe biologice, 5 misiuni de decontaminare biologică și 3 misiuni specifice. IPJ a efectuat 161 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 26 misiuni, din care: 2 misiuni de patrulare auto, 2 misiuni de pază la spații de carantină, 21 misiuni de cooperare cu IPJ și o altă misiune specifică.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 85 misiuni, din care: 37 misiuni de transport către unități spitalicești, o misiune de transport către spațiile de carantină, o misiune de transport către spațiile de izolare, 41 misiuni de decontaminare biologică și o altă misiune specifică.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 30 misiuni, din care: 30 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.06.2020 (10:00) – 29.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt  919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste.

Adauga un comentariu