Local

Bilanțul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași. DSP a făcut anunţul

Publicat: 17 aug. 2020
Bilanțul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași. DSP a făcut anunţul
Bilanțul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași

Luni, 17 august 2020, Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis noi date privind numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași din subordinea DGASPC Iași.

Bilanțul persoanelor infectate cu Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași

Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă epidemiologică la sânge după ce s-a descoperit un focar COVID-19 la Centrul de Servicii Sociale „C.A.Rosetti” Iași din subordinea DGASPC Iași. Așadar, la testarea periodică anterioară la centrul DGASPC din C.A. Rosetti a fost identificat un beneficiar diagnosticat cu virusul Covid-19.

În urma anchetei epidemiologice au fost puse în izolare nu mai puțin de 17 persoane care au fost pe lista contacților direcți cu persoana infectată. Mai apoi, în urma testării acestora, au fost testați pozitiv cu SARS-CoV-2 într-o primă fază cinci beneficiari ca fiind pozitivi cu COVID-19. Toți cei 6 beneficiari infectați au fost internați la Spitalul de Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

„În cursul zilei de astăzi, testele pentru 9 beneficiari au ieșit negative, iar alte trei persoane (2 beneficiari și un salariat) au fost identificate pozitiv cu COVID-19. În vederea gestionării focarului, astăzi (17 august 2020) s-au prelevat 189 de probe de la tot atâtea persoane (beneficiari și personal). De asemnea, menționăm că se află în curs de desfășurare o nouă campanie de testare a tuturor beneficiarilor din centrele rezidențiale din județul Iași.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Bucătarul de la C.A Rosetti a infectat copiii cu COVID-19 în timpul orelor de lucru. Ancheta epidemiologică arată că virusul a fost adus din comunitate

Anchetă epidemiologică la sânge la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași, după ce un bucătar a infectat cu COVID-19 cinci copii. Pese 100 de teste PCR sunt în lucru, iar angajații și copiii așteaptă să vadă rezultatele. Surse ale redactorilor BZI spun că bucătarul, primul infectat cu COVID-19, a intrat în contact cu 5 copii din centru. Ancheta epidemiologică va stabili toți contacții

După ce un bucătar și 5 copii de la Centrul de Plasament C.A. Rosetti din Iași au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași au început o anchetă epidemiologică. Peste 100 de angajați și beneficiari ai centrului au fost testați pentru a vedea dacă sunt infectați cu coronavirus. Bucătarul și cei 5 copii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului spun că, imediat după ce bucătarul a fost confirmat cu COVID-19, cei 5 copii, considerați contacți direcți ai acestuia, au fost izolați de restul beneficiarilor. Ancheta epidemiologică și rezultatele testelor vor stabili dacă focarul s-a extins sau nu.

Carantină în două focare din județul Iași. Zeci de persoane infectate cu coronavirus

La nivelul județului Iași s-a institut carantina în două focare de COVID-19. Focarele se află în subordinea Consiliului Județean Iași și sunt reprezentate de Unitatea de Asistență Medico-Socială Răducăneni și Unitatea de Asistență Medico-Socială din Bivolari. Din totalul de 110 persoane aflate la U.A.M.S Răducăneni au fost testați pozitiv 20 de beneficiari și 6 salariați. În cazul U.A.M.S Bivolari, din 111 persoane care au făcut testul PCR,  au fost infectați cu COVID-19 14 beneficiari. În ambele locații se face testare regulată la 14 zile. Conform informațiilor emise de către DSP Iași, angajații celor două unități se află în carantină. Vineri, anchetatorii DSP Iași au mers în cele două unități pentru a demara o anchetă epidemiologică. Se discută că ar fi vorba despre transmitere comunitară. în urmă cu două săptămâni, când s-au efectuat teste pentru depistarea infecției cu COVID-19, nu a fost niciun rezultat pozitiv.

Adauga un comentariu