Local

Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu, pe raza județului Iași

Publicat: 19 iun. 2020
Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu, pe raza județului Iași potrivit Direcției de Sănătate Publică
Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu, pe raza județului Iași

Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu, pe raza județului Iași. Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19, vineri, 19 iunie 2020.

Bilanțul persoanelor izolate la domiciliu

Un număr de 4.373 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Nu mai puțin de 388 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform ultimelor centralizări, un număr de 42 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 3 persoane au ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Iași.

Misiuni instituționale

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 1.021 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 20 misiuni, din care: 9 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de decontaminare biologică și 4 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere). IPJ a efectuat 164 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 8 misiuni, din care: 3 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni cooperare spitale și o altă misiune specifică.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 107 misiuni, din care: 42 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 transporturi către spații de carantină, un transport către spațiile de izolare, 10 transporturi probe biologice, 46 decontaminări biologice și 6 alte misiuni specifice.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

„DSP a efectuat 58 misiuni, din care: 16 misiuni inspecție la centrele de carantină și 42 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere in carantina, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).”, a menționat sursa citată.

Cazuri Covid-19 România

Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate.

În intervalul 18.06.2020 (10:00) – 19.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brăila, Brașov, Dâmbovița Dolj, Iași, București, Sălaj, Sibiu și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani, și 3 decese la persoane de peste 80 de ani.

10 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La secția de Anestezie și Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 184 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.392 de persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Adauga un comentariu