Eveniment-Social

Bilantul proceselor impotriva bancilor pe clauze abuzive, inclusiv denominare in 2014

Publicat: 31 oct. 2014
1
Marti, 4 noiembrie 2014, incepand cu ora 11:00, Cabinet Avocat Coltuc organizeaza o conferinta menita sa dezbata bilantul proceselor din 2014 impotriva bancilor, care au avut ca obiect clauzele abuzive, inclusiv denominare. Speakerii conferintei, avocat Coltuc Marius Vicentiu, titular al cabinetului, si avocat Ciocoiu Andreea, colaboratoare a cabinetului vor discuta despre bilantul proceselor impotriva bancilor pe clauze abuzive, inclusiv denominare in 2014. Situatia statistica pe fiecare banca din lista: Banca Comerciala Romana, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Volksbank Romania, Banca Romaneasca.
Se va discuta si despre ce insemnatate are hotararea pe denominare de la Galati si despre cum putem anula clauzele abuzive din contractele de credit si leasing. O clauza abuziva este si transformarea unui comision de risc valutar in comision de administrare a creditului. Abuziv este si daca dobanda se transforma din fixa in variabila pe durata de derulare a creditului, fara a cere consimtamantul clientului. Cu toate ca mii de romani au reclamat existenta acestor clauze abuzive si instantele au dispus irevocabil anularea si eliminarea lor din contractul de credit al reclamantului, clauzele abuzive continua sa fie mentinute de catre banci in contractele de credit care nu au fost supuse analizei instantei. Aceeasi este si situatia contractelor de leasing.

Citeste si Concediul de odihna. Concediul fara plata: Durata legala – cand nu se acorda

Profitand de buna-credinta a utilizatorului, multe dintre firmele de leasing din Romania au inserat in continutul contractelor clauze ilegale si abuzive. Daca sunteti jurnalist si doriti sa participati la conferinta, va rugam sa confirmati prezenta pana luni, 3 noiembrie, ora 21:00, la adresa de e-mail: [email protected]

Adauga un comentariu