Sport

Bilete ieftine la meciul dintre Poli si Sahtior

Publicat: 04 sept. 2007
1

• Conducerea echipei de fotbal Politehnica Iasi a decis ieri ca pretul biletelor pentru amicalul de lux cu Sahtior Donetk sa fie mai mic decat la jocurile oficiale • La peluze, un bilet va costa 50 mii lei (5 RON), in timp ce un bilet la tribune va scoate din buzunarul iesenilor amatori de fotbal doar 100 mii lei (10 RON) • „Am decis sa punem aceste preturi modice la bilete, pentru a permite iubitorilor de fotbal din Iasi, de toate categoriile, sa vada la lucru o echipa de Liga Campionilor”, a explicat presedintele Sorin Boca • Poli Iasi risca sanctiuni din partea LPF din cauza antrenorului Popa

Vesti bune pentru iubitorii fotbalului din judetul Iasi si chiar din Moldova. Executivul Politehnicii a decis ca pretul biletelor la amicalul de lux cu Sahtior Donetk sa fie mai mic decat la partidele oficiale, din Liga I sau Cupa Romaniei. Astfel, presedintele Sorin Boca a anuntat ieri ca la peluze, un bilet va costa 50 mii lei (5 RON), in timp ce un bilet la tribune va scoate din buzunarul iesenilor amatori de fotbal doar 100 mii lei (10 RON). Echipa ucraineana Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu, proaspat calificata in grupele Ligii Campionilor, va sustine un amical in dealul Copoului, impotriva Politehnicii, vineri seara, de la ora 20.00. „Am decis sa punem aceste preturi modice la bilete, pentru a permite iubitorilor de fotbal din Iasi, de toate categoriile, sa vada la lucru o echipa de Liga Campionilor. Pretul biletelor variaza intre 5 RON la peluze si 10 RON la tribune. In plus, la acest meci va fi permis accesul gratuit posesorilor de abonamente pentru sezonul 2007-2008”, a explicat presedintele Sorin Boca. La un meci oficial al Politehnicii, costul unui bilet la peluze este de 80 mii lei (8 RON), in timp ce un bilet la tribune costa 150 mii lei (15 RON). Biletele vor fi puse in vanzare incepand de joi dimineata, de la ora 9.00, la casele de bilete ale stadionului Emil Alexandrescu. Pentru amicalul de lux de vineri seara, iesenii au obligatia sa asigure cazarea si masa delegatiei ucrainiene si sa promoveze cat mai bine evenimentul. „Mircea Lucescu s-a aratat incantat de ideea de a juca in fata iesenilor si ne-a rugat sa facem o promovare cat mai buna acestui eveniment, pentru ca stadionul Emil Alexandrescu sa fie plin pana la refuz. Oricum, este o onoare pentru noi sa evoluam impotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Europa de Est si suntem pregatiti sa organizam cat mai bine acest meci”, a mai spus Sorin Boca.

Examene importante

De altfel, sefii gruparii din Copou trebuie sa se ocupe si de pregatirile pentru gazduirea meciului dintre selectionatele de tineret ale Romaniei si Frantei, contand pentru preliminariile Campionatului European de fotbal pentru tineret, care se va desfasura intre 14 si 27 iunie 2009 in Suedia. Meciul se va disputa pe data de 16 octombrie, pe stadionul Emil Alexandrescu, arena ieseana urmand sa fie inspectata in perioada urmatoare de Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), impreuna cu un reprezentant al forului francez. Interesant este ca de pe data de 16 aprilie 1963, cand echipa nationala de tineret a Romaniei a sustinut primul meci oficial, aceasta este pentru a doua oara cand tricolorii mici disputa o partida oficiala la Iasi. Intre timp, pana la aceste partide, refuzul antrenorului Ionut Popa de a se prezenta la conferintele de presa de la finalul meciurilor oficiale din Liga I ar putea atrage sanctionarea clubului Politehnica de catre Liga Profesionista de Fotbal (LPF). Forul condus de Dumitru Dragomir a atras atentia ca „antrenorii principali ai echipelor din Liga I au obligatia sa se prezinte la conferintele de presa de dupa meciurile oficiale, in baza articolului 17, litera G, din Regulamentul privind statutul antrenorului, coroborat cu articolul 50 din Regulamentul disciplinar. In cazul nerespectarii acestor prevederi, risca sanctiuni atat antrenorii, cat si cluburile cu care acestia au contract. La fiecare meci, observatorii de joc vor consemna in raport orice abatere de la aceasta prevedere disciplinara”, se arata intr-un comunicat al LPF. Antrenorul Ionut Popa a refuzat sa se prezinte la conferintele de presa dupa partidele sustinute de Politehnica Iasi in compania formatiilor Ceahlaul Piatra Neamt si Farul Constanta.

Comentarii
Adauga un comentariu