International

Bill Clinton l-a desemnat oficial pe Barack Obama drept candidat la presedintie, intr-un discurs EPIC

Publicat: 06 sept. 2012
1

Fostul presedinte american Bill Clinton l-a desemnat oficial, ieri seara, pe Barack Obama drept candidat al Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie, informeaza Mediafax.

„Vreau ca Barack Obama sa fie viitorul presedinte al Statelor Unite si cu mandrie il desemnez sa poarte stindardul Partidului Democrat” , a declarat Bill Clinton, in ovatiile a mii de delegati democrati reuniti intr-un centru de conferinte din Charlotte (North Carolina, sud-est).

„Vreau o persoana care sa creada fara cea mai mica indoiala ca noi putem recrea visul economic american” , a continuat el. Si, „dupa seara de ieri, vreau un barbat care a avut bunul gust sa se casatoreasca cu Michelle Obama”, a glumit Clinton, facand-o sa zambeasca pe Prima Doamna, asezata in tribune.

Aceasta a rostit marti seara un discurs primit cu entuziasm de delegati.

Presedinte in perioada 1993-2001, Clinton, in varsta de 66 de ani, a rostit apoi o pledoarie vibranta in favoarea presedintelui Obama, care se va confrunta cu republicanul Mitt Romney la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i s-a alaturat pentru scurt timp lui Bill Clinton pe scena conventiei democrate de la Charlotte, la incheierea discursului de aproape 50 de minute al fostului presedinte rostit in favoarea sa.

Obama, care nu a luat cuvantul, a urcat in ovatiile publicului la tribuna Time Warner Cable Arena, unde erau reuniti aproximativ 6.000 de delegati ai partidului democrat. Clinton l-a intampinat inclinandu-se si imbratisandu-l, dupa care cei doi barbati s-au retras.

Fostul presedinte in varsta de 66 de ani, inca extrem de popular in Statele Unite, a aratat o data in plus ca este un orator desavarsit cu un public cucerit dinainte, lansand sageti impotriva candidatului Mitt Romney si a partenerului acestuia in tandemul republican Paul Ryan.

In timp ce acestia din urma invoca un argument deja utilizat de Ronald Reagan impotriva democratului Jimmy Carter in 1980, „Sunteti intr-o situatie mai buna decat in urma cu patru ani?”, Clinton le-a rezervat un raspuns clar si net.

„Suntem acolo unde dorim? Nu. Este presedintele multumit? Nu. Dar suntem noi intr-o situatie mai buna decat atunci cand a preluat el functia, cu o economie in cadere libera, care pierdea 750.000 de locuri de munca pe luna? Raspunsul este da!”, a afirmat fostul presedinte.

Spre sfarsitul serii, democratii au votat, stat cu stat si in ordine alfabetica, in favoarea lui Obama, o procedura lunga si in mare parte formala deoarece presedintele este singurul candidat.

Adauga un comentariu