Magazin

Bill Gates arunca BOMBA: Nu vor mai exista tari sarace. Vezi de cand

Publicat: 21 ian. 2014
1

Bill Gates spune ca pana in 2035 nu vor mai fi tari sarace si ca mortalitatea infantila in astfel de natiuni va ajunge la nivelul cunoscut de SUA si Marea Britanie in anii ’80.

Cel mai bogat om de afaceri a facut aceste predictii in scrisoare anuala a Fundatiei Gates, in care el si sotia sa, Melinda, cauta sa distruga trei “mituri” privind saracia de pe glob, scrie The Independent.

Fundatia, despre care se crede ca isi va dona 67 de miliarde dolari din avere pana cand sotii Gates vor fi fost morti de 20 de ani, a publicat cate o astfel de scrisoare anuala in ultimii 5 ani, in care detaliaza progresul actiunilor filantropice din intreaga lume.

Citeste si A castigat 16 mld. dolari intr-un singur an fara sa faca nimic

Bill Gates a declarat pentru revista Forbes ca in curand se va ajunge la punctul in care “va trebui sa dai un motiv pentru care o tara este considerata saraca”.

“Pana in 2035, aproape ca nu vor mai exista deloc tari sarace. Aproape toate tarile vor fi ceea ce noi numim acum cu venituri medii sau mai bogate (…) Va fi o realizarea remarcabila. Cand m-am nascut eu, majoritatea tarilor lumii erau sarace. In urmatoarele doua decenii, tarile disperat de sarace vor deveni mai degraba exceptia, nu regula. Miliarde de oameni vor iesi din saracie. Idea ca asta s-ar putea intampla in timpul vietii mele mi se pare pur si simplu uimitor”, spune Gates.

Citeste si Ea este cercetatoarea din Romania sustinuta de Bill Gates

Al doilea mit la care Gates a facut referire vorbeste despre faptul ca ajutorul extern primit de o tara este o risipa. Miliardarul se teme ca acest pretext este folosit de liderii politicieni drept o scuza pentru a mai reduce din cheltuieli.

Despre cel de-al treilea mit, care spune ca salvarea vietii copiilor duce la suprapopularea planetei, Melinda Gates sustine ca este “tipul de gandire care a creat multe probleme lumii”.

Citeste si Zuckerberg, atacat de Bill Gates

“Atunci cand copiii supravietuiesc in numar mare, parintii decid sa aiba familii mai putin numeroase. Salvarea vietilor nu duce la suprapopulare – de fapt, are un efect contrar”, afirma sotia creatorului Microsoft.

Adauga un comentariu