Magazin

Bill Gates: „Esti capabil sa inveti absolut orice”. Iata cum – VIDEO

Publicat: 28 aug. 2014
1

Carol Dwek, o profesoara de la Universitatea Standford, California, a publicat o carte in care explica doua concepte: „mentalitate flexibila” si „mentalitate rigida”. Acestea influenteaza in mod direct capacitatea de invatare a fiecarei persoane, crede specialista.

Bill Gates, celebrul fondator al companiei Microsoft Corporation, a publicat recent pe contul sau de Twitter un filmulet adresat in special studentilor. Clipul reda un interviu cu cercetatoarea Carol Dweck, cea care a scris o carte referitoare la conceptele de „mentalitate rigida” si „mentalitate flexibila”.

Citeste si Berea, trucuri utile pentru gospodarie. Sigur nu stiai cateva din ele

„Atunci cand te chinui sa inveti ceva, creierul tau se dezvolta. Un om de stiinta explica de ce esti capabil sa inveti absolut orice”, a fost mesajul lui Gates, citat de Business Insider.

Profesoara la Universitatea Standford din California, SUA, Carol Dwek a explicat ca elevii si studentii care au o „mentalitate rigida” sunt convinsi ca nivelul lor de inteligenta, abilitatile sau talentul se afla la anumite niveluri ce nu pot fi depasite.

Prin contrast, aceia cu o „mentalitate flexibila” cred ca pot sa-si dezvolte capacitatile cu puntin efort si persistenta. Ei pot invata orice daca se concentreaza pe lucrul respectiv, sustine Dwek.

Citeste si Dieta de trei zile care reduce colesterolul si promite sa te scape de 5 kg

„Copiii care sunt laudati pentru inteligenta lor nu vor nicio provocare, nu vor sa munceasca din greu pentru ceva anume, iar daca intampina o dificultate, asta e, se termina totul”, a explicat cercetatoarea.

Pesoanele care au o „mentalitate rigida” nu fac fata cu usurinta situatiilor pline de provocari pentru ca ei cred ca obstacolele „le pun la indoiala inteligenta”. Din acest motiv, depun mai putin efort in munca lor si sunt mai tentati sa dea vina pe cei din jur pentru nereusitele lor.

Pe de alta parte, aceia cu o „mentalutate flexibila” au sanse mai mari sa aiba succes atunci cand accepta o provocare, ramanand implicati si folosindu-si toate resursele pe care le au la indemana pentru a rezolva problema, mai precizeaza Carol Dwek.

Citeste si Stiai ca laptele crud e interzis in unele tari? Vezi de ce

Cartea autoarei americane, „Mentalitatea invingatorului. O noua psihologie a succesului” a fost lansata anul trecut si in Romania si este disponibila in librarii la un pret de aproximativ 23 de lei.

Sursa: gandul.info

Adauga un comentariu