Magazin

Bill Gates investeste 1,1 milioane de dolari in bratari galvanice – Vezi la ce sunt bune

Publicat: 12 iun. 2012
1

Fundatia condusa de fondatorul Microsoft, Bill Gates, va cheltui 1,1 milioane de dolari pentru dezvoltarea unei bratari care sa masoare cat de atenti sunt elevii si studentii la ore, scrie Washington Post.

Bratara galvanica ar urma sa masoare conductanta pielii, adica raspunsul organismului la diversi stimuli externi.

Washington Post scrie ca noua inventie arata „obsesia cu masuratorile” in ceea ce priveste reforma scolara din SUA si ca banii puteau fi folositi pentru investitii mult mai utile in domeniul invatamantului, cum ar fi in carti sau in salarii pentru profesori sau bibliotecari.

Bratarile ar urma sa fie folosite pentru a masura eficienta profesorilor, in functie de atentia elevilor la orele lor. Washington Post scrie ca aceasta nu este nici pe departe prima idee legata de verificarea profesorilor, alte variante fiind testele standard pentru cadrele didactice sau inregistrarea lor cu camere de supraveghere in sali.

Criticii spun ca noua metoda are un mare dezavantaj: bratarile galvanice ar putea inregistra reactia unui elev la replica unui coleg, nu neaparat la lectia predata de profesor, astfel ca inventia nu ar fi foarte eficienta.

„Nu e cam ciudat sa investesti atatia bani in bratari galvanice, cand unele scoli nu isi pot plati factura la electricitate? Am o idee: ce-ar fi sa-i intrebam pur si simplu pe elevi ce parere au despre profesori”, se intreaba retoric Valerie Strauss de la Washington Post.

Adauga un comentariu