International

Bill Gates, “regele” terenurilor agricole din SUA. Miliardarul deţine 98.000 de hectare!

Publicat: 26 feb. 2021
Bill Gates, a patra cea mai bogată persoană din lume şi un tocilar auto-descris, cunoscut pentru abilităţile sale de programare, mai degrabă decât, deţine 98.000 de hectare de teren agricol (circa 242.000 de acri) şi 11.000 de hectare de teren din alte categorii de folosinţă, suficient pentru a-l face cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din America

Bill Gates, a patra cea mai bogată persoană din lume şi un tocilar auto-descris, cunoscut pentru abilităţile sale de programare, mai degrabă decât, deţine 98.000 de hectare de teren agricol (circa 242.000 de acri) şi 11.000 de hectare de teren din alte categorii de folosinţă, suficient pentru a-l face cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din America.

Miliardarul a achiziţionat terenuri agricole în locuri precum Florida şi Washington. The Land Report a dezvăluit că Gates, care are o valoare netă de aproape 121 miliarde de dolari conform Forbes , a cumpărat terenuri agricole în 18 state. Cele mai mari suprafeţe ale sale se afla în Louisiana (69.071 acri), Arkansas (47.927 acri) şi Nebraska (20.588 acri). În plus, el are o participaţie de 25.750 de acri de teren tranzitoriu de pe partea de vest a oraşului Phoenix, Arizona, care se dezvoltă că o nouă suburbie.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates este cea mai mare organizaţie de caritate privată din lume

Fundaţia a donat milioane de dolari subvenţii pentru promovarea agriculturii în Asia de Sud şi Africa subsahariana şi a lansat Gates Ag One fără scop lucrativ în 2020 pentru a „accelera eforturile de a oferi fermierilor mici din ţările în curs de dezvoltare, acces la instrumentele şi inovaţiile de care au nevoie pentru a îmbunătăţi durabil productivitatea culturilor şi a se adapta la efectele schimbărilor climatice. ”

La începutul anului 2008, Fundaţia Bill şi Melinda Gates a oferit subvenţii de 306 milioane dolari pentru a stimula agricultura în Africa subsahariana şi Asia de Sud.

Adauga un comentariu