Coronavirus

Bill Gates spune când vom trece de pandemia de COVID-19

Publicat: 16 sept. 2020
Bill Gates vorbește la microfon
Bill Gates spune când vom trece de pandemia de COVID-19

Fondatorul Microsoft Bill Gates, spune când vom trece de pandemia de COVID-19. Bill Gates este foarte implicat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus și este convins că la începutul anului viitor va apărea un vaccine. Miliardarul se teme însă că ţările în curs de dzvoltare nu vor putea beneficia foarte rapid de el.

Bill Gates a avertizat la postul francez RTL, cu privire la riscuri colaterale ale pandemiei covid-19 în ţările cele mai sărace, având în vedere o „cădere liberă” a ratei vaccinării împotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea.

„Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie. Toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi”, a declarat Bill Gates.

Bill Gates spune când vom trece de pandemia de COVID-19

Fondatorul Microsoft speră ca tratamente împotriva COVID-19 să apară foarte rapid, mai ales un vaccin la începutul anului viitor.

„Vestea bună este că avem mai multe vaccinuri promițătoare, care ar putea primi autorizații de urgență de la FDA sau de la MHRA până la sfârșitul acestui an sau, cu siguranță, la începutul anului viitor. Mă aștept ca două sau trei să o obținăÎn 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate”, afirmă el.

Însă miliardarul ar vrea ca vaccinul să fie al tuturor, nu doar al ţărilor bogate.

”Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei”, îndeamnă el.

Bill Gates a vorbit despre bilanţul în date ale activităţii Fundației sale în domeniul sănătăţii în ţările aflate în curs de dezvoltare.

„De ani de zile, rata mortalităţii infantile şi malnutriţia scad în ţările sărace. Anul acesta, perturbarea economiei, a sistemului sănătăţii şi educaţiei din aceste ţări a provocat pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi. În Africa sunt mai puţini oameni care se vaccinează împotriva pneumoniei, diareei sau rujeolei, iar aceste boli câştigă teren anul acesta”, a precizat Bill Gates.

Potrivit datelor ale, nivelul vaccinării în Africa a scăzut de la 81 la 74% anul acesta, iar ”toate progresele din ultimii 25 de ani au fost şterse”.

Atacuri la adresa lui Donald Trump

În ceea ce privește atitudinea SUA față de vaccinuri, Bill Gates spune că Statele Unite „sunt contradictorii” în privinața vaccinării împotriva COVID-19.

„În ceea ce privește cercetarea, au dat mai mulți bani decât toate celelalte țări împreună, înmulțite la doi. Asta în timp ce pentru producția în țările sărace nu au făcut nicio mișcare. Încă sper că această administrație, sau alta care va veni, o va face, dedic mult timp pentru ca aceasta să se întâmple”, a menționat BillGates.

Întrebat despre numeroasele ”fake news” care înfloresc pe reţele de socializare şi care-l desemnează drept creatorul covid-19, Bill Gates a explicat că ”provoacă frică ca un asemenea zvon să ajungă până pe reţele de socializare şi să deformeze adevărul”.

”Noi muncim să salvăm vieţi”, a subliniat el, adăugând că ”n-ar trebui ca un asemenea zvon să împiedice oamenii să poarte mască sau să se vaccineze”.

Bill Gates a evocat de asemenea profitul-record al giganţilor tehnologiei în timpul pandemiei covid-19 şi a apreciat că politicile fiscale ale Statelor Unite sunt prea slabe şi că Washingtonul ar putea ”corecta anumite inegalităţi” care se consolidează.

”Inegalităţi imense au fost exacerbate de covid-19”, a conchis el. ”Copii nu mai vor să se ducă la şcoală, iar angajaţi la muncă, arunci când alţii muncesc de la distanţă”.

Adauga un comentariu