Magazin

Bina48, robotul care GANDESTE, discuta, rade si spune glume – VIDEO

Publicat: 19 iul. 2012
Aproape in fiecare casa exista un frigider, in televizor sau cel putin un aparat electric. Acum, apare ideea, din ce in ce mai puternic conturata, ca in curand vom putea avea si roboti
Suna ca in filmele SF, dar ne apropiem cu pasi rapizi spre acest lucru. Fundatia Terasem Movement din Bristol, Vermont, sustince ca robotii personali vor fi o parte importanta din viata generatiilor viitoare. Robotii vor putea downloada anumite personalitati, servind ca ajutoare pentru cei prea ocupati sau pur si simplu inlocuind o persoana pe care am pierdut-o. 
Robotul detinut de fundatie, Bina48, este printre cei mai sofisticati roboti din lume, fiind capabil de ganduri independente, emotii si discutii. 
Bina48 a fost facuta prin incarcarea in memoria ei a unei compliatii de amintiri, credinte si sentimente. Dar cel mai important aport a fost facut de Bina Rothblatt, o femeie care a discutat cu robotul timp de 20 de ore si de la care acesta a preluat majoritatea caracteristicilor. Robotul a costat 125.000 de dolari, dar rezulatul este exceptional.


loading...

Adauga un comentariu