News Flash:

Biografie Mihai Seitan, propus pentru Ministerul Muncii

21 Decembrie 2009
3214 Vizualizari | 2 Comentarii
Mihai Seitan, propus a treia oara la Ministerul Muncii, are 63 de ani, a fost consilier de stat pe probleme de munca si protectie sociala, secretar de stat la minister si presedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor. Mihai Seitan s-a nascut in 16 iulie 1946. A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare, Centrul de Instruire pentru Personalul din Administratie si Universitatea Bucuresti - Facultatea de Matematica. Seitan a urmat un program de instruire al Organizatiei Mondiale a Muncii, la Centrul de Instruire Torino, obtinand o diploma in asigurari de sanatate, un curs de instruire in protectie sociala, un altul in pensii - Banca Mondiala, la Georgetown University - Washington si are o diploma pentru parteneriat public-privat in Securitate Sociala si Pensii, obtinuta in urma unui curs urmat la Washington. Mihai Seitan si-a inceput activitatea la Institutul de Proiectari pentru Industria Usoara, unde a lucrat intre anii 1969 si 1985, a continuat, din ianuarie 1986 pana in 1990, la Centrul de Calcul pentru Industria Usoara, iar in perioada septembrie 1990 - decembrie 1996 a ocupat functiile de director general al Directiei de Pensii, consilier al ministrului Muncii si Protectiei Sociale, insarcinat cu probleme de protectie sociala si secretar de stat interimar, insarcinat cu protectia sociala, in Ministerul Muncii. In perioada ianuarie 1996 - mai 2000 a lucrat ca expert principal in reforma pensiilor la Fundatia Pro Democratia, iar din ianuarie pana in decembrie 1999 a fost expert local pentru protectie sociala la EPOS Health Consultants, Germania. Mihai Seitan a mai fost seful Oficiului pentru Coordonarea Reformei Sistemelor de Pensii din Romania (Banca Mondiala), consultant in Parlamentul Romaniei, iar din 5 octombrie 2009 ocupa functia de secretar de stat in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, dupa ce in perioada februarie - octombrie 2009 a fost consilierul de stat pentru munca si protectie sociala al premierului Emil Boc. Seitan a mai condus si Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS) in perioada februarie 2005 - mai 2007, el fiind si coordonatorul echipei tehnice care a elaborat proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice. Dupa ce a parasit CNPAS, el a condus, din postura de director general, compania FINCOP Broker de Pensii Private. Seitan este membru al Partidului Democrat-Liberal. Mihai Seitan a fost nominalizat pentru portofoliul Muncii si in guvernele Croitoru si Negoita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Anonim  | #90332
Pana la varsta de pensionare ,primim drepturile salariale Cf. legilor in vigoare ,dar la pensie si dupa .,..toti mancam cu aceeasi gura si nimeni nu mai depune efort decat pt. a se misca in voie .Dupa pensie nu se mai pune problema "IMPORTANTEI SOCIALE A MUNCII".Daca se mareste pp automat cresc si pensiile mari care se spune ca sunt DREPTURI CUVENITE Acestea nu sunt asa ci s-a actualizat din necunostinta punerii in practica de-a lungul anilor , s-au indexarea in unitati dupa bunul plac a sefului de la personal si din felul cum s-a cuantificat si transfirmat munca in nr, de puncte Daca ziua de lucru de 8 ore esre notata cu 1 ar rezulta 3 puncte max daca o pers ar lucra 42 din 24 de ore De unde au unii peste 3 puncte? Acum se poate corecta din mers marind pensiile dar sa nu treaca de max 3 pensii calculate lunar Pensia calculata lunar minima sa asigure un trai decent pensionarului In calculator se introduc aceste restrictii si fara atata tambalau la TV Mai mare Rasul In nici o tara nu se prezinta la TV asa ceva Cui ii trebuie sa ne dezbine asa ca sa poata sa ne stapaneasca care tara se foloseste de pers de la conducere si TV sa ne pangareasca Sunt acestia din tata in fiu ROMANI SAU CINE SRIE PE CINE SLUJESTE.Mintile luminate din partide trebuie sa se framante pt satisfacerea nevoilot TARII si sa nu lucreze "PARTINIC"Unul sofeaza avionul altul TIR-ul altul calculatorul Fiecare are responsabilitatea sa stie nici una nu este mai importanta fata de cealalta meserie Seful conduce pt ca are subalterni altfel nu ar fi impordant si invers Ce inseamna fericirea celor din jur?Sa aiba sa-i mearga bine numai atat cat ii trebuie Ce este mult strica Daca pui sare de lamaie mai mult de cat este bine fiindca vreau sa am mai mult decat este bine ce rezulta?,..Fereasca D=l sa se strice linistea sufleteasca a omenirii din cauza unor lacomi nestiutori nici a legilor laice ,nici a legilor religioase care sunt pt pastrarea ordinii mondiale Ca la soferie trebuie respectate de toti soferii indiferent de marca masinii si n-au scapat NU le respecta intra in cele de coercitie :morale si etile .laice si religioase Acestea trebuiesc discutate cu toti factorii de raspundere de pe glob ,prin reuniuni organizate si apoi instruiri in fiecare tara si aplicate in programele din calculatoare
george  | #90333
Pt pers care au lucrat in unitati :de stat. militare .particulare ,etc,..sa se adune toti anii de munca deoarece de la bugetul de stat trebuie sa se vireze la cnpas procentul respectivilor ani lucrati in unitatile respective si se face o singura pensie.Statul vegheaza la bunul mers al unitatilor de ,stat,private si mixte nu PARTINIC Toate acestea formeaza intregul Astazi sunt fel de fel de cupoane de pensii si adunate la o persoana rezulta mai mult de cat ar fi avut salariul cand a muncit pana la pensie Sa se faca si sa se aplice in calculator fara multa zarva si interdictia de a nu depasi max 3 pensii lunare care si acestea trebuiesc sa fie calculate in asa fel in cat pensionarul sa duca un trai decent si sa lase locurile pt. tiner [batranul sa nu mai fie adus in situatia de a mai lucra si dupa] ca sa nu mai paraseasca tara Aceasta este grila fata de aproapele nostru Cand vezi Ca unii se joaca cu valuta si-ti rade in fata la TV si nimeni nu se sesizeaza ce sa mai credem Credem ca nu se vrea si ajungem sa credem ca rasa galbena [care nu este nici alba ,nici neagra ]va impanzi PAMANTUL pt ca nu-i supune legilor normale de impoizitare ,ilicite,..si licite Acestia ne fura linistea,..care se va ,...concretiza si in altfel de cutremure sociale pe glob Avem urmasi si trebuie sa cumpanim,..
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 22 queries | Mysql time :0.020641 (s)