National

BIOGRAFIE: Mircea Titus Dobre, propus al Turismului

Publicat: 03 ian. 2017
1
Mircea Titus Dobre este fiul unui politician prosper, despre ale carui firme presa locala a scris pe larg ca sunt abonate la contractele cu primaria sau cu Consiliul Judetean, conduse de Radu Mazare, respectiv Nicusor Constantinescu in trecut.
Dupa ce a tras sforile ca fiul, Mircea Titus Dobre, sa devina consilier judetean, tatal a facut tot posibilul sa-l inscrie pe listele PSD la alegerile parlamentare din 2012, unde Mircea Titus Dobre a reprezentat Constanta in Camera Deputatilor.

Citeste si: OFICIAL! Acesta este NOUL GUVERN al Romaniei. Cine vor fi noii VICEPREMIERI

Odata cu cariera politica, tanarul deputat a intrat si el in lumina reflectoarelor dupa ce mai multe articole de presa au dezvaluit ca firma sa si a tatalui sau a derulat contracte de furnizare de zeci de milioane de lei cu Primaria Constanta. „Daca eu sau tatal meu am intrat in politica, vreti ca firma sa nu mai participe la licitatii publice?” intreba deputatul Dobre referitor la respectivele anchete jurnalistice.
De alfel, juniorul Dobre nu-si ascundea in 2012 pretuirea fata de politicieni ca Radu Mazare sau Nicusor Constatinescu, “oameni care au demonstrat, pana acum, ca politica inseamna, in primul rand, sa construiesti pentru cei care te-au ales, care te-au investit cu increderea lor”, declara acesta intr-un interviu acordat ziarului Observatorul de Constanta.
Potrivit declaratiei de avere din 2012, social democratul Mircea Titus Dobre, noul deputat al Colegiul 7, detine, alaturi de sotia sa, Andreea Dobre, un teren intravilan in suprafata de 1.181,28 metri patrati, in Constanta, zona Palazu Mare. Dobre are, de asemenea, tot impreuna cu sotia sa, doua apartamente in Constanta, unul in suprafata de 31,09 metri patrati si unul de 19,45 metri patrati.
La rubrica „Bunuri mobile”, in declaratia lui Dobre nu figureaza niciun autoturism. In ceea ce priveste capitolul „Bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, colectii de arta si numismatica, obiecte care fac parte din patrimoniul cultural national sau universal, a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro”, Mircea Titus Dobre a trecut un ceas, a carui valoare este estimata la 8.000 de euro.
Social democratul a instrainat, pe 6 iulie 2012, o garsoniera, prin vanzare, contra sumei de 17.500 de euro.
In ceea ce priveste datoriile, deputatul Colegiului 7 a contractat, in 2011, de la Banca Transilvania, un credit in valoare de 108.000 de lei, scadent in 2041.
Cat despre veniturile sale si ale membrilor familiei sale realizate in anul fiscal incheiat, in declaratia de avere a lui Mircea Titus Dobre figureaza un venit de 18.000 de lei (brut), realizat de el in calitate de director marketing la Dobre & Fiii, si un altul realizat de sotia sa, tot de 18.000 lei (brut) si tot de la Dobre & Fiii, realizat ca jurist.
Adauga un comentariu