Local

Bioinginerul Alina Belu rămâne în funcţia de manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi

Publicat: 18 iun. 2021
Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași dă declarații de presă
Specialiștii de la Spitalul "Sfânta Maria" din Iași trag un semnal de alarmă pentru părinți

În urma desfăşurării concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, bioinginerul Alina Belu a câştigat cu un punctaj de 8.82.

Ieri, 17 iunie 2021 s-au publicat rezultatele finale. Alina Belu a asigurat până în aceste momente interimatul. De astăzi, bioinginerul este managerul oficial al unităţii medicale pediatrice.

Candidaţii şi-au depus dosarul pentru a putea participa la concurs care a cuprins o serie de proiecte de management. Participanţii au fost Alina Belu, actualul manager interimar şi Smaranda Diaconescu, şefa Secţiei de Gastroenterologie. După evaluarea proiectului de management şi evaluarea abilitaţilor manageriale, Alina Belu a obţinut un punctaj de 8.82, iar Smaranda Diaconescu 8.62.

Secția UPU de la Spitalul de Copii, modernizata integral

Vă reamintim faptul că în cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iași au avut loc schimbări. Mai mult decât atât, secția Unitatea de Primiri Urgențe va fi refăcută integral. Proiectul de hotărâre are în vedere alocarea din excedentul Consiliului Județean Iași pentru anul curent a fondurilor necesare achiziției și plății serviciilor de proiectare. Se vor aloca în jur de324 de mii de lei pentru documentația care va sta la baza extinderii și dotării unității medicale în cartierul Tătărași. Secția Unităţii de Primiri Urgente a fost înființată în anul 2000. În prezent, aceasta dispune de un spațiu insuficient desfășurării activității medicale. Costel Alexe, președintele Consiliului Judeţean Iași, a arătat și în ce constă proiectul.

„Am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Județean Iași pentru a putea lua câteva decizii importante ce privesc bună desfășurare a activității de la Spitalul de Copii. Proiectul de extindere și dotare a spitalului de copii continuă. Am ajuns în stadiul achiziției mai multor servicii de proiectare”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Un alt proiect se va derula cu fonduri europene la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași

În proiectul de hotărâre se arată și faptul că extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe este necesară pentru creșterea gradului de confort necesar pacienților și aparținătorilor. Consiliul Județean Iași a obținut finanțare pentru acest proiect prin POR 2014-2020. Costel Alexe a transmis și faptul că secția UPU de la Spitalul de Copii are nevoie de extindere urgent.

„Este vorba despre documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire și pentru organizarea execuției, proiect tehnic, scenariu de securitate la incendiu. Discutăm și despre un certificat de performanță energetică, asistență tehnică din partea proiectantului. Pentru acestea este necesar să alocăm suma de 324 de mii de lei din excedentul bugetar. Nu dorim să apară niciun blocaj în implementarea acestui proiect pentru ieșeni”, a menționat șeful CJ Iași. Spitalul „Sf. Maria” a fost supus unui proces de modernizare încă de acum 3 ani.

Noi proiecte în spitalele din subordinea CJ Iași

De asemenea, autoritatea județeană a arătat că va continua cu modernizarea spitalelor din subordine în cursul acestui mandat.

„Am demonstrat că proiectele de infrastructură medicală sunt o prioritate a acestei administrații liberale. Îmi doresc să obținem sprijin pentru ca planurile de dezvoltare a unităților medicale din subordinea CJ să poată fi realizate. Ne dorim să oferim ieșenilor respectul cuvenit, prin modernizarea sistemului de sănătate din Iași”, a mai spus președintele CJ Iași. În cursul acestui an, conducerea CJ Iași a dispus și noi măsuri pentru spitalele din subordine în ceea ce privește siguranța la incendii.

Comentarii
Adauga un comentariu