National

Biroul Electoral pentru Strainatate, comunicat despre regulile de vot din turul doi

Publicat: 14 nov. 2014

Biroul Electoral pentru Strainatate reaminteste romanilor din diaspora ca, potrivit legii, la ora inchiderii sectiei de votare (21:00), pot vota doar alegatorii care se afla in incaperea in care se afla cabinele de vot, relateaza Mediafax.

BES precizeaza, intr-un comunicat remis vineri seara, ca in sala de vot se pot afla „doar un numar de alegatori egal cu numarul cabinelor de vot” si ca, in afara de membrii biroului electoral al sectiilor de votare, de candidati si de persoanele acreditate, „nicio alta persoana nu poate stationa in locurile publice din zona de votare sau in localul de vot mai mult decat timpul necesar pentru votare”.

De asemenea, Biroul Electoral pentru Strainatate subliniaza ca, potrivit art. 46 din Legea nr. 370/2004 si precizarilor BEC din 11 noiembrie, „la ora inchiderii sectiei de votare, ora locala 21:00, alegatorii care se afla in sala de vot pot sa-si exercite dreptul de vot, iar prin sala de vot se intelege doar incaperea unde se afla cabinele de vot”.

In ceea ce priveste procedura de inlocuire a reprezentantilor formatiunilor politice in birourile electorale, BES informeaza ca acestia pot fi inlocuiti la cererea celor care i-au propus.

In cazul in care reprezentatii formatiunilor politice absenteaza de la lucrarile biroului electoral, inclusiv in ziua votarii, nu se poate proceda la inlocuirea acestora cu persoane din lista intocmita de Ministerul Afacerilor Externe.loading...

Comentarii
  • Sa nu iti iau tot neamu la „munca” ????

    Prostiti lumea, nu mai puneti botul la vrajelile astea ieftine, gen castiguri sau top model cand voi trebuie sa platiti defapt.

Adauga un comentariu