Hardware

Biroul la care pedalezi ca sa-ti generezi curentul electric – FOTO

Publicat: 27 apr. 2012

O companie belgiana a creat un birou eco, care indeplineste mai multe functii. Angajatii care il au la dispozitie isi pot genera singuri electricitatea, gratie unor pedale cu care WeBike este prevazut. In plus, au si ocazia de a face miscare, chiar daca sunt obligati sa stea toata ziua in fata computerului.

birouri pedale

Un birou circular cu pedale are locuri pentru trei persoane, conform Gizmag. Exista, insa, si varianta biorurilor asezate in linie, cu fata catre perete.

birouri pedale

Efortul nu este unul foarte intens, asa incat poate fi facut concomitent cu alte activitati. In plus, laptopul va avea curent, la fel si lampa de birou ori incarcatorul pentru telefonul mobil.

birou pedale

Multe cercetari au scos in evidenta faptul ca o viata sedentara, implicit statul pe scaun multe ore, la birou, este asociata cu boli de inima, diabet de tip 2, mai multe tipuri de cancer, dar si o serie de alte problemele aflate in stransa legatura cu obezitatea.

Webike

We-Watt isi bazeaza inventia pe un studiu recent realizat in Olanda, conform caruia pedalatul usor, la o treime din capacitatea maxima, are un efect pozitiv asupra performantelor la munca: viteza la citit creste cu 30%, managementul timpului este mult mai bun, iar mintea mai ascutita.

birou pedalat

Potrivit companiei producatoare, in loc sa transpiri la sala dupa job sau in pauza de masa, ai putea sa faci sport in orele de program.

pedale birou

Dispozitive avand la baza aceasta idee au fost deja montate intr-un mall, Cameleon Shopping Mall, dar si in restaurantul ECKi din Bruxelles, urmand a fi gasite si in aeroportul din acelasi oras.

birou pedale energie

Pretul de achizitie e insa unul piperat, semn ca a fi eco inca nu e tocmai ieftin: 9.950 de euro. Partea buna e ca dispozitivele pot fi insa si imprumutate.

birouri pedale

birouri pedale

birouri pedale

birouri pedale

 loading...

Adauga un comentariu