Dulciuri

Biscuiti cu scortisoara si ciocolata amaruie

Publicat: 25 apr. 2013

Ingrediente:

100 g ciocolata amaruie
300 g faina
100 g unt
150 g zahar
1 ou
1/2 plic praf de copt
1 lingurita cacao
1 lingurita ghimbir
1 varf lingurita scortisoara

Mod de preparare:

Am amestecat toate ingredientele solide: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, cacao. Ciocolata am taiat-o cu un cutit in bucati micute.
Untul la temperatura camerei l-am frecat cu zaharul, apoi am adaugat oul, iar faina a pus-o in ploaie. La inceput m-am folosit de o lingura de lemn, apoi am framantat usor cu mana. La final am pus si ciocolata tocata, amestecand usor.
Aluatul l-am pus intr-o folie si l-am dat la frigider pentru cca 1 ora.
Dupa perioada de odihna, aluatul l-am scos din frigider, am rupt bucati din el si am format bilute cat o perisoara, pe care le-am aplatizat cu mana.
Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, neunsa, si le-am dat la cuptorul preincalzit la 170 grade, pentru cca 10 minute, sau pana biscuitii au prins o culoare aramie, fara a se arde.

Biscuiti cu scortisoara recomandati de Simona.



loading...

Adauga un comentariu