Evenimente culturale

Biserica de lemn ce a fost blestemata de credinciosi

Publicat: 29 mai 2014
3
In Timisoara, la Muzeul Satului Banatean, poate fi admirata o biserica de lemn. Initial, ea fusese construita in satul Remetea Lunca, in 1746, cu hramul arhanghelilor Mihail si Gavril. Dupa ceva timp, biserica a fost mutata in satul Topla, dar satenii din Remetea Lunca s-au suparat foarte rau ca locul inchinaciunii si al credintei le fusese luat, si au blestemat-o

Vezi si BLESTEMUL aruncat asupra Bucurestiului de un mare domnitor al Tarii Romanesti 

Au juruit-o sa nu aiba parte de ea nici satenii din noua localitate. Si se pare ca blestemul a functionat. In Topla, biserica a luat foc, i s-a prabusit pe neasteptate altarul, iar, in final, intreg satul s-a imprastiat in cele patru zari ale lumii, ramanand cu doar patru locuitori.

Vezi si I-au adus BLESTEMELE moartea lui Ceausescu?

In 1987, biserica a fost mutata din nou, de data asta la Timisoara, in Muzeul Satului Banatean. In speranta de a scapa de blestem, i s-a dat un hram nou, anume Nasterea Maicii Domnului. Cu toate astea, in 1998, o furtuna puternica a prabusit trunchiul unui copac peste ea. Dar, desi nenorocirile care au lovit biserica din Topla sunt cunoscute in zona, preotii refuza sa vorbeasca despre ele si mereu schimba subiectul atunci cand sunt intrebati, conform formula-as.ro.
Adauga un comentariu