Info Turism

Biserica din Maldaresti – Ramnicu Valcea

Publicat: 13 feb. 2012

Biserica Sfantul Nicolae si Sfintii Voievozi din Maldaresti se afla la 46 de kilometri de orasul Ramnicu Valcea in Comuna Maldaresti. O legenda locala, spune ca un capitan al armatei domnitorului Mihai Viteazu, numit Tudor Maldar, cade prizonier in mana capeteniei tatarilor. Cu ajutorul si impreuna cu fiica acestuia, capitanul roman scapa din mana tatarilor si se stabileste la Maldaresti (secolul XVII).

Biserica este trecuta in Repertoriul Monumentelor Istorice din Valcea, ca facand parte din patrimoniul cultural national. Are trei hramuri, deci trei sfinti ocrotitori: Sfantul Nicolae, Sfantul Gheorghe si Sfintii Voievozi.

Biserica are planul dreptunghiular, cu absida altarului poligonala si doua turle asezate pe baze cubice, cea a clopotnitei fiind hexagonala si cea a Pantocratorului, octogonala. Ferestrele lacasului de cult sunt in retragere, cele exterioare subliniate in partea superioara de caramizi in relief asezate pe muchie si marginite pe fiecare colt de figuri antropomorfice. Pridvorul bisericii este sprijinit de zece coloane de zidarie.

In comuna Maldaresti, cele mai cunoscute obiective turistice sunt Culele Duca si Greceanu (Complexul Muzeal din Maldaresti), ambele fiind monumente de arhitectura, ce dateaza din secolul al XII-lea, respectiv secolul al XVIII-lea. In aceeasi zona se mai afla si casa memoriala Duca care functioneaza in prezent ca muzeu de arhitectura.loading...

Adauga un comentariu