National

Blaga, mesaj clar: Cine vrea pe liste trebuie sa cotizeze pentru campania electorala

Publicat: 09 sept. 2016

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat vineri, la Eforie Nord, ca politicienii care vor candida pe locuri eligibile la alegerile parlamentare trebuie sa sustina si campania electorala, urmand sa se stabileasca cat va fi contributia fiecaruia.

Blaga a declarat vineri, dupa deschiderea Scolii de Vara a PNL, ca fiecare organizatie locala isi va stabili lista cu candidati pentru alegerile parlamentare, apoi acestea vor fi aprobate de catre conducerea centrala a partidului.

Intrebat daca politicieni de la centru vor candida in teritoriu, Blaga a spus ca numarul acestora va fi redus.

„Sunt prea putini oameni de la centru care vor candida in judete. Unii dintre ei au mai facut-o, nu candideaza pentru prima data. Chiar daca lucreaza in Bucuresti, au candidat in judete. Politica este una simpla: fiecare organizatie judeteana are libertatea de a aprecia valoarea oamenilor care doresc sa candideze pentru ca sunt foarte multi colegi care doresc sa candideze. Unde mai exista anumite retineri pentru a promova oameni de valoare, pentru ca mai sunt si astfel de situatii, vom interveni de la centru dintr-un motiv foarte simplu: pana la urma aprobarea listelor este in primul rand responsabilitatea conducerii centrale a partidului”, a afirmat el.

El a mentionat ca organizatiile trebuie sa anunte candidatii la alegerile parlamentare in jurul datei de 25 septembrie.

„Organizatiile s-au cam orientat. Termenul pe care l-am dat noi este in jur de 25 septembrie. Termenul legal de depunere a listelor, sper sa nu gresesc, este in jur de 10-12 octombrie. Dar campania de strangere de semnaturi a inceput pentru ca candidam toate partidele pe liste de partid si atunci aceasta campanie a debutat”, a explicat copresedintele PNL.

Vasile Blaga a mai spus ca cei care vor candida pe liste eligibile vor contribui si la sustinerea financiara a campaniei electorale.

„Cei care vom candida pe pozitii pe care le vom considera eligibile vom participa si la sustinerea campaniei electorale centrale. Cum, cu cat, public va fi, ca sa nu fie nicio discutie, exact cum am facut-o si la alegerile locale. Am spus-o clar presei: cu atata contribuie fiecare candidat. Si la campania centrala, ca nu vine un avion de pe Luna sa aduca bani la PNL.

Intrebat care va fi propunerea de premier a liberalilor, Vasile Blaga a raspuns: „Mai avem. Sa stiti ca nu stam la mana nimanui. PNL este un partid puternic. Numai dintre oamenii care au performat in structurile locale putem avea desemnat un candidat de premier, ca despre asta e vorba, despre candidat de premier propus presedintelui, ca dansul il va desemna pana la urma, din fiecare regiune istorica. Nu vom avea probleme aici”loading...

Comentarii
Adauga un comentariu