National

Blat national la alegerile locale

Publicat: 12 mai 2008
1

• Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata trecuta, la Techirghiol, ca vede pe scena politica o buna intelegere intre „cele doua surori sau frati, intre PSD si PD, care provin din aceeasi mama, din FSN” • La inceputul saptamanii trecute, si presedintele Basescu spunea ca inceputul campaniei ii da senzatia de blat

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, sambata trecuta, la Techirghiol, ca vede pe scena politica o buna intelegere intre „cele doua surori sau frati, intre PSD si PD, care provin din aceeasi mama, din FSN” si ca are impresia ca in anumite locuri nu exista o competitie reala in campanie. „Ceea ce vad pe scena politica este o buna intelegere intre cele doua surori sau frati, intre PSD si PD, care provin din aceeasi mama, din FSN, si sigur ca in multe locuri am impresia ca sunt anumite intelegeri, ca nu exista o reala competitie care sa se bazeze pe programe. Cred ca oamenii asteapta un program cu lucruri bine definite care sa rezolve problemele cetatenilor”, a declarat Tariceanu, citat de corespondentul Mediafax.

Reamintim ca si presedintele Traian Basescu a declarat la inceputul saptamanii trecute, la Radio Romania Actualitati, ca inceputul campaniei electorale pentru alegerile locale ii da senzatia de blat, mentionand ca unii candidati se lauda intre ei, fapt ce creeaza impresia ca anumite partide, care sustin ca sunt adversare, sunt in stare, de fapt, sa colaboreze. Seful statului a spus ca sunt emisiuni in care candidatii se lauda unul pe altul, afirmand ca acestia sunt, astfel, caraghiosi. „Macar nu va laudati, fratilor, daca nu intrati in competitie, dati electoratului senzatia de intelegere, de deja-vu”, a spus Basescu. Presedintele a adaugat ca, daca ar fi „in liga lui Mitica”, ar spune, vazand primele zile ale campaniei, ca este vorba, asa cum se zice in fotbal, despre „blat”. „Daca se va merge pe non-combat, lumea nu va veni la vot”, a spus Basescu. Potrivit sefului statului, senzatia de non-combat denota ori intelegeri deja facute intre politicieni, ori teama candidatilor de a-si reprosa reciproc realitati din trecutul lor. „Campania, cat am vazut din ea, pare ca o cursa de 100 de metri plat, iar cei care alearga spun «Hai sa trecem linia odata toti», facand calculul ca vor lua votul partidelor lor”, a spus Basescu.

Adauga un comentariu