Local

Blestem pe capul unei tinere din Iași! După ce soțul ei s-a sinucis, a rămas cu 2 copii într-o sărăcie lucie. Are nevoie de ajutor pentru o viață normală

Publicat: 27 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Blestem pe capul unei tinere din Iași După ce soțul ei s-a sinucis a rămas cu 2 copii într-o sărăcie lucie. Are nevoie de ajutor pentru o viață normală
La doar 22 de ani, Irina, o mamă din Iași, a rămas văduvă cu 2 copii mici

Irina are doar 22 de ani și a rămas văduvă cu 2 copii mici, după ce soțul său, într-un moment de cumpănă, a ales să renunțe la viață. De atunci, viața femeii a devenit mai grea  și nu mai face față greutăților

De câteva luni, o tânără mamă din Iași care a rămas văduvă face cu greu față situației în care se află. Irina are doar 22 de ani și trebuie să aibă grijă de 4 copii, după ce soțul său a renunțat la viață. Doi dintre cei 4 copii pe care Irina îi are în grijă sunt Emi, în vârstă de 2 ani, și Irinel, de 5 ani, micuții ei, iar ceilalți 2 sunt frații ei mai mici. Această familie tânără care locuiește într-o comună aflată la 20 km de Iași stă în casa părinților, veche, din lut, fără curent electric și fără apă. DimiKids, o Centrul de Educație din Iași încearcă să o ajute pe Irina.

„Vă pot spune că, în calitate de fondator al Centrului de educație timpurie, alături de părinții copiilor de la DimiKids, am identificat câteva familii din localitățile limitrofe Iașului aflate în dificultate și am încercat să le aducem mici bucurii de sărbători. Am rămas în contact cu acestea și le ajutăm sau intervenim în situațiile de cumpănă. În acest fel, am aflat mai multe și despre povestea Irinei. Nu putem să dezvăluim identitatea familiei strict din motive de siguranță. Ne dorim să o protejăm pe mamă, dar și pe copii, ținând cont că se află într-o situație vulnerabilă”, a spus Dimitrie Vicovan, manager DimiKids.

Povestea tristă a Irinei, tânăra mamă văduvă din Iași

Povestea dramatică a acestei familii oglindește o realitate frecvent întâlnită în localitățile din România în care sărăcia reprezintă în continuare o problemă acută. Irina provine dintr-o familie cu posibilități reduse, cu 9 copii, dintre care doar 7 mai sunt în viață. Părinții Irinei sunt muncitori necalificați. Aceasta a plecat de acasă din dorința de a-și întemeia propria familie, doar că nici acest drum nu a fost lipsit de obstacole. Împreună cu tatăl copiilor săi, ea a încercat să muncească, să facă față greutăților și chiar a început să-și construiască o casă.

Localnicii spun că soțul Irinei a fost un om muncitor, reușind să pună bazele viitorului lor cămin. Problemele, însă, tot apăreau, bărbatul fiind înșelat de câțiva angajatori, acesta fiind și sancționat de autorități la un moment dat. Acesta a cedat în fața nevoilor, lipsurilor, presiunii problemelor și în primăvara acestui an a renunțat la viață. Copiii încă sunt mici și nu înțeleg unde a plecat tatăl lor, iar Irinel întreabă zilnic:

„De ce nu vine tata să termine casa, pentru a ne muta cu toții în ea?”

Cei 4 minori și Irina au nevoie de o casă

Finalizarea casei reprezintă nevoia principală a acestei familii. Cei 4 copii au nevoie de o casă în care să nu plouă, un spațiu de locuit călduros pentru iarnă. Conectarea la energia electrică și la apa potabilă reprezintă alte nevoi. Irina își dorește un trai decent, o căsuță modestă, dar cu principalele nevoi asigurate pentru copii.

Irina a mai spus că visează să aibă puterea să-i crească, să meargă la școală și, pe viitor, să aibă o meserie. Copiii Irinei merg la grădiniță, iar frații la școală. Irina are încă 7 frați, ea fiind prima care și-a întemeiat o familie. Aceasta are grijă și de frații săi mai mici. Părinții muncesc și locuiesc la o fermă pentru a-i întreține pe ceilalți copii. Chiar dacă mai are rude, nici acestea nu se află într-o situație materială mai bună.

Cum poate fi ajutată Irina?

Donațiile se pot face în contul RO90 BREL 0005 5048 2292 0100. Informații despre toate cheltuielile și evoluția lucrărilor vor fi publicate pe pagina DimiKids.

De asemenea, cei care doresc să contribuie la dotarea casei pot afla mai multe detalii la numărul de telefon la 0742.771.758.

Comentarii
  • Kkt de asociații care cerșesc pe internet ca ele sa se laude ce mare activitate de ajutorare fac. Ți-și făcut asociație, folosește resurse proprii, nu cereala pe internet. Protecția Copilului să-și facă treaba și sa ajute copiii, nu să-i lasă în asemenea condiții la cerșit pe internet.

Adauga un comentariu