Actualitate

Blestemul castigatorilor la Loto! Directorul Camerei de Conturi a murit dupa ce a fost lovit de noroc

Publicat: 14 aug. 2014
1

@ Putina lume stie ca fostul sef al Camerei de Conturi, Constantin Iatco, a castigat la Loto o suma importanta de bani chiar inainte de a muri @ Iatco apucase sa-si ridice banii de la sediul central al Loteriei Romane din Bucuresti si urma sa-si cinsteasca colegii din institutie, dar nu a mai apucat deoarece a decedat chiar de ziua lui

Cand auzi despre astfel de lucruri esti tentat sa te gandesti ca Dumnezeu, soarta sau, in functie de credintele fiecaruia, alte entitati care ne guverneaza viata dau chiar dovada de cinism. Inainte de a muri, in urma cu doua saptamani in urma unui infarct, Constantin Iatco, seful Camerei de Conturi Iasi s-a numarat printre putinii oameni din Iasi care au castigat o suma importanta de bani la Loto. Iatco completa frecvent, de ani de zile, biletele Loteriei pentru ambele trageri saptamanale „5 din 40” si „6 din 49„, dar pana in vara acestui an nu a castigat vreo suma importanta de bani. Cu putin timp inainte de tragicul eveniment, Constantin Iatco si-a mai incercat norocul pe o varianta la „5 din 40” si a ghicit 4 din cele 5 numere impuse de hazard.

Citeste si: Directorul Camerei de Conturi Iasi, Constantin Iatco, decorat de Traian Basescu

A putut constata cu usurinta ca premiul pus la bataie la aceasta categorie in saptamana in care jucase era de circa 320 milioane lei vechi. In urma cu circa o luna, s-a deplasat la Bucuresti fiind invitatul unor manifestari festive legate de aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Camerei de Conturi, ocazie cu care Constanin Iatco a fost premiat de presedintele Traian Basescu. Cu aceasta ocazie, presedintele i-a conferit lui Constantin Iatco Ordinul „Meritul Industrial si Comercial” in grad de Cavaler. Cu ocazia deplasarii la Bucuresti si-a ridicat si premiul in bani de la sediul central al Loteriei. Pentru ca i-au fost retinute impozitele, Iatco a incasat cash in jur de 270 milioane lei vechi. „Cand a fost la Bucuresti si-a incasat si banii. Ne-a promis ca ne face cinste, dar nu a mai apucat. Dupa ce s-a intors de la Bucuresti, a avut multa treaba si a fost preocupat si de promovarile care s-au facut in aceasta perioada in conducerea centrala a Camerei de Conturi. Spera sa se numere printre cei promovati, dar nu a fost nominalizat”, au spus surse din anturajul lui Constantin Iatco.

Desi castiga suficient de bine deoarece era si cadru didactic la Universitatea de Stiinte Agricole Ion Ionescu de la Brad, fostului sef al Camerei de Conturi Iasi i-au prins bine banii deoarece avea si credite la banci. Potrivit unor surse, cu o buna parte din banii pe care-i castigase la Loto, Constantin Iatco a lichidat unul dintre cele mai importante credite contractate.

A murit de ziua lui. De suparare?

Nimeni nu se astepta ca seful Camerei de Conturi Iasi sa se stinga atat de fulgerator mai ales ca in ultimii ani se ingrijea de sanatatea sa. Isi facea analizele o data la 6 luni, nu bea alcool decat foarte rar, urma tot felul de diete si ii sfatuia si pe apropiatii sai sa manance sanatos. Ceva il macina insa. Acel ceva are legatura cu concursul de promovare care a avut loc chiar cu o saptamana inainte de decesul lui Constantin Iatco. Astfel, in acea perioada expirasera mandatele de consilier si de vicepresedinte la nivelul Camerei de Conturi a Romaniei, iar Constantin Iatco ravnea un astfel de post. Consilier de conturi sau vicepresedinte al Camerei sunt demnitati inalte in Statul roman si sunt asociate rangului de ministru. Iatco merita o astfel de promovare si era o incununare a carierei sale fiind cel mai competent director teritorial al Camerei. De exemplu, anul trecut Camera de Conturi Iasi s-a situat pe primul loc in tara in ceea ce priveste constatarile privind abaterile descoperite la institutiile verificate cu privire la modul de cheltuire a banului public. Astfel, Camera de Conturi Iasi a inregistrat cele mai multe plangeri impotriva unor personaje care au savarsit ilegalitati cu bani publici.

Citeste si: TRAGEDIE. A murit Constantin Iatco, seful Camerei de Conturi – UPDATE FOTO

Insa, desi teoretic toata lumea spune ca aceasta institutie este independenta politic, numirile recente pe posturile de consilier de conturi si de vicepresedinte s-au facut tot cu sprijinul sefilor partidelor politice. Din aceasta cauza au ramas pe functie aceleasi personaje controversate care ocupa de ani de zile posturile respective. Acestora le-au fost prelungite mandatele. Lui Constantin Iatco i s-a promis sprijin din partea PSD Iasi si a lui Gheorghe Nichita in vederea promovarii. Nimeni nu stie ce s-a intamplat pentru ca nu a mai fost promovat. Cert este ca acest esec care s-a datorat exclusiv politicului si l-a afectat foarte mult, iar in ultima perioada era foarte suparat.

Comentarii
  • Ba dobitocule care esti tu dobitoc, cu 4 numere la 5 din 40 nu s-a luat never ever never mai mult de 400 de lei adica 4 milioane lei vechi, dobitocule! Si chiar daca ar fi luat prin mintea aia retarda a ta 320 de milioane altul este impozitul..cca 25% …deci vreo 80 …raman 240 nu 270 boule!

  • Niste prosti de ziaristi care nu vor sa poriceapa ca nu mai circula bani de milioane vechi dar in prostia lor cred ca impresioneaza cititorii.Vinsa o are Redactorul sef care ii tolereaza sa scrie asemenea tampenii.Suma de 320 milioane inseamna 32 mii lei ce asa o suma mare a castigat ?
    Cu banii astia nu se poate distra o noapte la ruleta intr-un cazino din Bucuresti sau Constanta dar sa mai dai bacsis la chelneri si la fetele de companie.

Adauga un comentariu