Stiri

Blizzard concediaza 600 de angajati, la nivel global

Publicat: 01 mart. 2012

Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, a anuntat ca va concedia 600 de angajati, la nivel global, din unitatile producatoare de jocuri pe internet, inclusiv din departamentul „World of Warcraft”.

Datorita trend-ului gratuitatii jocurilor online, chiar si in cazul MMORPG-urilor (massive multiplayer online role playing game), companii precum Activision sau Electronic Arts au fost nevoite sa reduca din costuri, neputand sa tina pasul cu concurenti noi precum Zynga.

Avand in vedere ca numarul abonatilor jocului World of Warcraft este in scadere, Activision Blizzard a fost nevoita sa reduca din personal pentru a-si reajuta structura de costuri.

Compania a dorit sa mentioneze ca 90% din concedieri nu vor afecta diviziile de game development, inclusiv echipa care lucreaza la dezvoltarea jocului World of Warcraft insa jocul a incheiat anul cu 100.000 de conturi active mai putin fata de trimestrul trecut, dupa ce pierduse deja 700.000 de conturi la sfarsitul trimestrului trei.

Concedierile probabil ca vor avea loc in departamentele de customer service, a declarat un purtator de cuvant pentru Blizzard, dar nu a specificat la cate job-uri vor renunta in SUA.loading...

Adauga un comentariu