Local

Bloc evacuat! Un iesean a turnat benzina pe scara unui bloc si a dat foc! Fosta lui sotie a fost tinta – FOTO

Publicat: 26 mai 2016

@ Scandal monstru intr-un bloc din Iasi @ Un barbat a incercat sa dea foc scarii in care fosta lui sotie locuieste impreuna cu doi copii @ Vecinii alarmati au cerut ajutorul politiei, insa pana sa ajunga oamenii legii, barbatul furios s-a facut nevazut @ Tot blocul a iesit afara, de frica unui incendiu @

Miercuri seara, locatarii unei scari de bloc din Iasi au trecut prin fata mortii. In jurul orelor 21:30, un locatar a fost sunat prin interfon de catre un individ care a spus ca este vecin si a uitat cheile. Fara sa stea prea mult pe ganduri, locatarul a deschis usa de la intrarea in bloc fara sa stie ce urmeaza. „A sunat cineva la interfon si mi-a spus ca este vecin si ca si-a uitat cheile acasa. I-am deschis si mi-am vazut de treaba. Dupa cateva momente, am auzit tipete pe scari. Am iesit sa vad ce se intampla si l-am vazut pe fostul sot al unei vecine. Avea sticle cu benzina si o cutie de carton cu niste carpe. A aruncat benzina pe jos si pe usa. Apoi a aprins un chibrit si a dat foc. Un vecin i-a dat peste mana si i-a cazut sticla, dar tot a luat foc benzina de pe usa pentru o fractiune de secunda. Vecinii au iesit cu copii in brate, plangeau, era haos total. El tipa in gura mare ca ne da foc la toti si ca va reveni. Noi nu intelegeam ce se intampla, ne-am speriat rau”, a spus unul dintre locatari. Barbatul avea un conflict de ceva vreme cu fosta sotie, insa pana acum nu a mai avut asemenea manifestari.

A jurat ca se intoarce

Imediat, locatarii blocului U1 de pe aleea Rozelor au sunat la numarul unic de urgente si au cerut ajutor. Niciun locatar nu a putut sa-l opreasca pe Nicu M., in varsta de 37 de ani, acesta facandu-se nevazut. Cei care il cunosc pe barbat spun ca acesta are probleme psihice, fiind internat de mai multe ori la Spitalul Socola.

„Politistii au fost sesizati prin apelul unic de urgente 112, despre faptul ca un barbat, pe fondul unui conflic mai vechi cu fosta nevasta, a stropit cu un lichid inflamabil pe jos, amenintand ca da foc. Ulterior a fost dat in consemn, iar azi (ieri- n.r.) a fost depistat de catre politistii Sectiei 3 si internat la Spitalul Socola. In cauza a fost intocmit un dosar penal pentru distrugere, iar cercetarile continua”, a declarat Madalin Taranu, purtator de cuvant al IPJ Iasi. Recent, fosta sotie a barbatului ar fi mers in instanta sa ceara un ordin de restrictie, de teama. Niciun locatar nu a mai inchis un ochi in noaptea de miercuri spre joi, stiind ca barbatul cu probleme psihice si insetat de razbunare se afla liber pe strazile din Iasi. „Nu am mai inchis un ochi toata noapta. Ne-a fost teama ca se va intoarce. Avem copii care s-au speriat. De acum, faptele sunt consumate, dar speram sa se linisteasca treburile”, a completat unul dintre locatari.
Adauga un comentariu