News Flash:

Blocaj financiar la primaria Vladeni

17 Decembrie 2010
897 Vizualizari | 0 Comentarii
Nici la ora actuala conturile primariei comunei Vladeni nu au fost deblocate, asta dupa ce reprezentantii acesteia au executat gresit lucrarile de modernizare a unor drumuri. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a reziliat contractul de finantare nerambursabila nr. C 1111012400116/2003 incheiat cu Consiliul Local al Comunei Vladeni. Rezilierea este o consecinta a inspectiei efectuate de specialistii APDRP, care au constatat ca, in urma lucrarilor de modernizare a drumurilor, acestea prezinta mari deficiente de exploatare, procedandu-se astfel la solicitarea de a returna intreaga suma alocata pentru "Reabilitarea drumurilor comunale DC 3 – DC 7- Valcele – Borsa – Vladeni –Iacobeni- Brosteni, din comuna Vladeni. Pentru a veni in sprijinul acestora, senatorul PSD Florin Constantinescu a intervenit la Guvernul Romaniei pentru gasirea unei solutii cu privire la problema cu care cetatenii comunei se confrunta. Astfel, parlamentarul a facut o serie de interpelari pe 8 martie 2010, dar si pe 27 septembrie 2009 catre primul-ministru Emil Boc, dar nu a primit nici un raspuns. "L-am reinformat pe domnul prim-ministru ca nici pana la aceasta data nu s-a gasit vreo solutie cu privire la deblocarea comunei Vladeni, judetul Iasi, de la executarea silita facuta de APDRP. Aici proiectul a fost verificat si avizat favorabil pentru realizarea lui de catre specialistii din cadrul SAPARD. Nu s-a constatat atunci ca acest proiect prezinta o serie de deficiente care aveau sa duca la neregulile constatate ulterior. Consiliul Local Vladeni a fost acuzat de nerespectarea obligatiilor contractuale pentru derularea acestui proiect, pentru ca apoi astfel de proiecte sa nu mai fie admise. In urma verificarilor efectuate de comisia de control, procesele-verbale de constatare cuprind unii termeni depreciativi, printre care si impracticabilitatea drumurilor pe unele portiuni. Prin urmare, APDRP a luat hotararea ca intreaga lucrare sa fie catalogata ca necorespunzatoare, iar Consiliul Local Vladeni sa restituie intreaga suma primita drept finantare”, a precizat senatorul PSD Florin Constantinescu.
Primaria Vladeni trebuie sa restituie o suma de 1 milion euro, reprezentand pentru comuna o suma uriasa, care impovareaza si, practic, ingroapa comunitatea pentru multi ani de aici incolo. La toate acestea se adauga si majorarile de intarziere aplicate acestui debit lucru ce duce practic la imposibilitatea achitarii acestuia. "Toate aceste aspecte au dus la sanctionarea aspra a comunitatii, fapt ce a condus la paralizarea actiunilor economice, sociale si educative din comuna. Consider ca singura solutie de deblocare este un ajutor din partea Guvernului Romaniei. De aceea, am cerut primului-ministru sa dispuna masurile necesare in vederea deblocarii conturilor comunei Vladeni", a incheiat senatorul Florin Constantinescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 25 queries | Mysql time :0.013716 (s)