Telefoane mobile

Blocarea numerelor si a apelurilor cu numar privat pe telefoanele mobile Android

Publicat: 07 mart. 2012
5

Stim cu totii cat de neplacut este sa fim sunati in miez de noapte de catre persoane care folosesc numere private (#31# in fata numarului), si care au chef de glume proaste, care vor sa ne injure sau care pur si simplu dupa ce le raspunzi, stau si asculta fara sa scoata nici un sunet. Din fericire exista rezolvare pentru aceasta problema, putem bloca apelurile de la numere necunoscute (private number) dar putem bloca chiar si anumiti cunoscuti din agenda, pentru asta vom folosi o aplicatie dar si unele setari mai ascunse din telefon.

Daca dorim sa blocam un numar din agenda, o putem face pur si simplu, fara sa instalam aplicatii sau sa recurgem la mai stiu eu ce metoda hack. In Android, mergem pe numarul pe care dorim sa il blocam, apasam tasta Menu si apoi atingem Options si aici bifam casuta Incoming calls. Ce se va intampla daca facem asta? Cand vom fi sunati de numarul respectiv pentru care am facut setarea, acesta va fi redirectionat catre casuta vocala chiar daca nu avem activata casuta vocala. Pur si simplu, cand persoana va suna, telefonul nu va scoate nici un sunet, nu va vibra, nu se va aprinde display-ul ci vom avea doar o notificare si un log la apelurile pierdute cum ca persoana a incercat sa ne sune.
Si totusi, cum blocam numerele private, necunoscute ?

Asta e ceva mai complicat, am incercat tot ce se putea, toate aplicatiile din market si nici una nu blocheaza in adevaratul sens al cuvantului. Multe aplicatii au facut crash, unele pur si simplu nu faceau absolut nimic iar altele o faceau incomplet. Prin incomplet ma refer la faptul ca, daca cineva suna cu ascuns, telefonul se aprinde, puteam raspunde in orice moment doar ca erau dezactivate notificarile acustice sau prin vibratii. Unele aplicatii nu faceau decat sa respinga automat apelurile asta dupa ce telefonul suna pentru 2 secunde.

Singura aplicatie acceptabila care a functionat ireprosabil pe doua smartphone-uri Android (HTC Legend si Galaxy Note) este Blocker. Asta insemnand ca apelul chiar este blocat, telefonul nu se aprindea si nu suna. Cel ce suna cu ascuns nu va auzi decat un ton de ocupat. Aplicatia Blocker mai poate bloca si sms-urile si are 3 moduri de blocare a apelurilor.

Phonebook only – adica vom putea fi apelati doar de numerele pe care le avem in agenda
Block hidden number – va bloca apelurile necunoscute, numerele private, cei care ne suna cu ascuns
Block all incoming calls – va bloca absolut toate apelurile, si pe cei din agenda, si pe cei care suna cu numar dar nu sunt in agenda, si pe cei care suna cu numar ascuns.

Totusi aplicatia Blocker nu a functionat asa cum ma asteptam pe un LG Optimus One P500, aceasta a functionat partial. Am setat Blocker sa blocheze apelurile necunoscute si aplicatia nu facea decat sa opreasca soneria pentru cei care sunau cu numar ascuns. Display-ul se aprindea si puteam raspunde in orice moment.

Adauga un comentariu