Gadgeturi

BLOCKS: Un fel de Project Ara pentru ceasuri

Publicat: 14 oct. 2015

BLOCKS este un concept de ceas inteligent care pare sa abordeze o strategie diferita fata de ceea ce se gaseste deja pe piata. In loc sa ofere un ceas standard, cu capabilitati pre-stabilite, BLOCKS Wearables considera ca utilizatorii ar trebui sa isi poata personaliza dispozitivul de la mana dupa necesitati. Compania lucreaza de doi ani deja la dezvoltarea acestui ceas, iar abia acum a pornit un proiect pe Kickstarter pentru a demara productia.

Practic, BLOCKS este echivalentul lui Project Ara pentru ceasuri, compania din spatele sau oferind posibilitatea producatorilor terti de a crea accesorii compatibile cu acesta. Unitatea centrala, ceasul propriu-zis, va fi standardizat si va avea aceleasi capabilitati pentru toti utilizatorii, insa fiecare componenta a bratarii va putea fi inlocuita cu un modul inteligent. Acestea pot adauga capabilitati precum senzori pentru monitorizarea pulsului, module cu baterie, NFC, vibratii, senzori de amprenta, suprafete tactile sau chiar o camera foto cu blitz.

Posibilitatile sunt nelimitate, iar fiecare utilizator va putea sa foloseasca un ceas inteligent care sa ii satisfaca nevoile. Partea cea mai buna este ca nu trebuie sa detii un anumit model de telefon pentru a-l folosi. BLOCKS este compatibil atat cu iOS, cat si cu Android, iar interfata software pare sa fie diferita fata de ceea ce exista acum pe piata, insa destul de intuitiva pentru a putea fi usor de utilizat.

Deja proiectul de pe Kickstarter a depasit suma de 250.000 de dolari si mai are mai mult de o luna pana la incheiere. Pretul minim pentru a primi un ceas BLOCKS este de 195 de dolari si include doar ceasul si o bratara obisnuita. Pentru o ceas alaturi de patru module inteligente va trebui sa scoatem din buzunar 250 de dolari, iar pretul poate creste pana la 7800 de dolari pentru cei care vor 30 de unitati complete. BLOCKS Wearables livreaza in toata lumea, iar fereastra de lansare estimata este luna mai a anului viitor.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit