National

Blocul de 11 milioane de lei in care nimeni nu vrea sa se mute. Care este explicatia

Publicat: 26 mart. 2019
1

O investitie de 11 milioane de lei facuta de autoritatile din Campina pare sa nu isi gaseasca utilitatea de trei ani incoace.

Vorbim despre un bloc de locuinte de necesitate ridicat special pentru a-i muta aici pe oamenii din cladirile cu risc seismic, pana cand acestea vor fi reabilitate. In vreme locatarii respectivi refuza sa se mute, Primaria cheltuieste anual 200.000 de lei pentru incalzirea apartamentelor, astfel incat sa nu se degradeze. Mai multe imagini in galeria foto!

Asa numitul bloc de necesitate are 56 de apartamente si 16 garsoniere. Toate sunt zugravite, au centrala proprie, parchet, gresie si faianta. Din pacate insa, autoritatile nu au reusit sa ii convinga sa se mute aici pe locatarii unor blocuri turn din oras, care se pot prabusi la cutremur. Mai mult, oamenii refuza si sa discute pe aceasta tema.

”Oamenii nu vor sa se mute. Pentru ca este un pericol”, spune un barbat.

Totusi, blocul de necesitate a fost finalizat in 2016 si cu toate astea nici macar una dintre asociatiile de proprietari din blocurile cu bulina nu a ajuns la un consens cu locatarii pentru a se muta.

Numai anul trecut autoritatile din Campina au dat 200.000 de lei pe cheltuielile cu paza blocului si pe facturile de intretinere.

Ioana Bumbacea, purtatorul de cuvant al Primariei Campina:
”In conditiile in care nu se va ajunge la un consens cu locatarii, se va schimba destinatia acestui bloc, dar repet, nu asta este dorinta municipalitatii. Acest bloc a fost construit cu un scop si sper sa ajungem sa ne indeplinim scopul.” 

11 milioane de lei a costat constructia blocului de necesitate. Primaria plateste si acum rate, pentru ca banii au fost luati cu imprumut de la o banca.
Adauga un comentariu