Eveniment-Social

Blocul groazei din Iasi, evacuat cu scandal de autoritati – FOTO, VIDEO

Publicat: 17 iul. 2013

@ Locatarii imobilului care si-a castigat titulatura de „blocul groazei”, dupa numeroasele incidente care s-au petrecut in incinta acestuia, au fost evacuati cu forta de angajatii municipalitatii, iar ferestrele si usile de acces au fost zidite

Cel mai blamat imobil de locuinte din Iasi a fost izolat de societate. Autoritatile locale au apelat la ajutorul muncitorilor de la Citadin care, in doar cateva ore, au zidit ferestrele si usile blocului M2 din Cantemir, aflat in patrimoniul public si in care un numar necunoscut de rromi locuieste de ani buni.

Primaria Iasi a dat, in urma cu aproximativ o luna, o hotarare prin care se doreste demolarea acestui imobil si s-a stabilit un termen ca, pana la data de 15 iulie, toti locatarii sa paraseasca cladirea. Doar 12 persoane locuiesc aici cu forme legale, insa toate locuintele sunt ocupate. Cei mai multi rromi traiau ilegal. Pentru ca locatarii nu vroiau sa paraseasca blocul, Primaria Iasi a dat ordin ca, pur si simplu, sa se zideasca ferestrele si usile blocului M2 din Cantemir. Initial, au fost zidite doar imobilele de la parter, insa rromii au gasit solutii sa reintre in fostele locuinte. Ieri insa, angajatii Citadin au revenit sa zideasca si etajele superioare.
„Vai de mine, cum sa ma dea asa afara din casa, unde sa ma duc? Am cinci copii si nu am cu ce sa-i cresc, or sa stea afara si vor ingheata noaptea. Ne dau afara ca animalele. Si asa ca stateam aici fara apa, fara WC, acuma nici acoperis deasupra capului nu o sa mai avem”, a spus una din locatarele blocului M2.

Decizia de a demola imobilul este motivata de alesii locali prin faptul ca aceasta cladire este un pericol din cauza structurii de rezistenta, slabita de la infiltratiile de apa si din cauza faptului ca a fost neingrijita pentru mult timp. Toate instalatiile sanitare din M2 sunt acum dezafectate si nu mai exista apa curenta. De asemenea, locatarii din zona au reclamat in nenumarate randuri mirosul, mizeria si galagia provocata de locatarii care erau intr-un numar mult mai mare fata decat aparea in documentele oficiale.
Politistii locali, împreuna cu lucratori din cadrul Directiei de Administrare a Patrimoniului Public si Privat, au desfasurat o actiune în imobilul M 2, în vederea identificarii persoanelor care locuiesc fara forme legale, nu respecta normele de curatenie si convietuire sociala. Cu acest prilej, politistii locali au procedat la verificarea spatiilor locative, ocazie cu care au fost legitimate 53 de persoane, dintre care 20 au fost sanctionate contraventional cu amenzi în valoare de 12.090 lei. În acest sens, lucratorii institutiei noastre au aplicat 17 amenzi, conform H.C.L.M. Iasi nr. 172/2002, mod., cu privire la nerespectarea normelor de curatenie si ocuparea fara forme legale a spatiilor cu destinatia de locuinta din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local”, spune Daniel Ungureanu, purtator de cuvant Politia Locala Iasi. Fostii locatari au fost directionati catre Directia de Asistenta Comunitara, pentru a depune cereri in vederea alocarea unui alt spatiu locativ, insa niciunul dintre acestia nu a facut demersurile respective.

Comentarii
  • Afara cu voi bagamiash pl. in mormantul mamii voastre !!!
   Praful si puscariile dupa voi !!!
   Fwtwva natia gwra de puscariasi, monstrii salbatici si alcoolisti ce sunteti, ati distrus casele statului
   HUUUUAAA FWTWVAN GWRA de MONSTRII !!!
   _______________________________________
   Bai, fato cu interviu, tu chiar esti fwtere, ce tot le plangi de mila acestor MONSTRII ??? …Tu esti CHIOARA sau esti PROASTA, nu vezi ca au DISTRUS casele statului si fac COPII pentru alocatie si ajutor-social ???
   Fa un reportaj in care sa-i tragi la raspundere, ce tot ii lingi in pl. si le plangi de mila ???

 • Evacuarea si demolarea sunt foarte bune, dar Vlad, greu cu limba romana.

  Cei mai multi rromi traiau ilegal. locatarii nu vroiau. Initial, au fost zidite doar imobilele de la parter.

 • dintre toate mie imi place ca vor fi bani la bugetul local de acum inainte. domnul primar are cu ce sponsoriza fotbalul iesean fara grija din banii adusi de politia locala de la tigani ,.oare nu va e rusine sa spuna ca au amendat tiganii cu nu stiu cite mii de lei? cind a incasat primaria o amenda de la tigani in ultima suta de ani.ne puteti spune data?

 • Si unde i-ati dus dl. primar? in Canta?? Ati mai nenorocit un cartier?Acum acolo e un alt bloc al groazei.Terorozati oamenii care v-au votat si platesc impozite si copii acestora.

 • Buna Ziua Doamneleor si Domnilor am si eu o rugaminte la voi am si eu 2 Ghemene la mine la Centrul care vor si ele saracutele la Mama a lor va rog eu din tot sufletul meu ca s-a le ajut-am pe ele am 2 GHEMENE pe Munteanu Ana Maria si pe Munteanu Catalina si amandoua au 21 de Ani!

Adauga un comentariu